Naša dobra hrana

Projekt Naša dobra hrana nastoji poboljšati znanje i vidljivost prehrambenog suvereniteta i agroekologije u Hrvatskoj kao međusobno povezanih i preklapajućih koncepata

Naša dobra hrana

projekt je koji nastoji poboljšati znanje i vidljivost prehrambenog suvereniteta i agroekologije u Hrvatskoj kao međusobno povezanih i preklapajućih koncepata te upravo zato veliku pažnju polaže na promociju i edukaciju o dobroj hrani, ali i na podršku stvarnim primjerima kroz umrežavanje i razmjenu znanja. Cilj projekta je, također, i podržati aktiviste iz cijele regije otvaranjem prostora za međusobno upoznavanje, razmjenu iskustva i znanja te pronalaženje novih partnera u aktivizmu ili proizvodnji. 

Posebni dio projekta posvećen je radu na zaštiti sjemena i razmjeni know-howa, budući da od ove godine ZMAG djeluje kao Društvena banka sjemena u Hrvatskoj. U sklopu projekta izdana je edukativna brošura Društvena banka sjemena i organiziran međunarodni okrugli stol o zaštiti lokalnog sjemena i novoj EU Uredbi za ekološku proizvodnju (2018/848) koja se počinje primjenjivati od 1. siječnja 2021. Jedan od ciljeva ZMAG-a je podržati ovaj proces prilagodbe spomenutim okruglim stolom koji bi trebao okupiti sve zainteresirane dionike oko njega: donositelje odluka i javne institucije, znanstveni sektor i stručnjake, mrežu proizvođača organske hrane, ekološku organizaciju, stručnjake za zakone i propise.

Novosti vezane uz ovaj projekt

15 Pro 2022

2. i 3. prosinca 2022. održali smo edukaciju za mlade urbane vrtlare u suradnji s Mjesnim odborom Voćarska i udrugom Pogon.

Pročitaj više >
10 Pro 2022

Šesta po redu konferencija "Naša dobra hrana" održana je uživo u subotu, 26. studenog 2022. godine na Agronomskom fakultetu u Zagrebu, uz izravan prijenos putem Facebook i YouTube kanala udruge ZMAG.

Pročitaj više >
27 Lis 2022

Na ZMAG-ovom Recikliranom imanju održali smo edukaciju za mlade gimnazijalce o orijentaciji i preživljavanju u šumi te o zdravoj prehrani i održivoj potrošnji.

Pročitaj više >
25 Lip 2022

Uspješno smo priveli kraju i treći ciklus Zimsko ljetne škole za mlade aktiviste koji se provodio u sklopu projekta Food Wave - Empowering Urban Youth for Climate Action.

Pročitaj više >
23 Stu 2021

Na ovogodišnjoj konferenciji Naša dobra hrana razgovaralo se o nužnim promjenama prehrambenih i poljoprivrednih politika, očuvanju agrobioraznolikosti, solidarnim kratkim lancima opskrbe i pozitivnim primjerima ekoloških modela proizvodnje.

Pročitaj više >
12 Stu 2021

Konferenciju možete pratiti uživo ove subote od 10 do 15 sati putem Facebook i YouTube kanala ZMAG-a.

Pročitaj više >
28 Pro 2020

U sklopu ZMAG-ovog događanja Mjesec naše dobre hrane, održan je online sastanak grupa solidarnih kratkih lanaca opskrbe iz cijele Hrvatske.

Pročitaj više >
16 Pro 2020

Mjesec naše dobre hrane započeo je konferencijom na temu Održivi prehrambeni sustavi u vremenu poslije krize COVID-19, koja se održala na Agronomskom fakultetu u Zagrebu, uz prijenos uživo putem Facebook i Youtube kanala ZMAG-a.

Pročitaj više >
27 Stu 2020

Konferenciju možete pratiti uživo ove subote od 10 do 13 sati putem Facebook i YouTube kanala ZMAG-a.

Pročitaj više >
15 Stu 2019

Prikazali smo kako hrana i proizvodnja hrane iz problema današnje civilizacije postaje solidarno i odgovorno rješenje koje može nahraniti svijet.

Pročitaj više >
20 Lis 2019

Brojni stručnjaci, važne teme, zanimljiva predavanja, nove suradnje i dobra atmosfera... Treća Konferencija o održivosti prehrambenog sus...

Pročitaj više >
18 Lis 2019

Dolazite na konferenciju Naša dobra hrana 3? Evo kako najjednostavnije doći u Svetošimunsku cestu 25/6.

Pročitaj više >
15 Lis 2019

Objavljen je program konferencije Naša dobra hrana!

Pročitaj više >
Više novosti

Događanja vezana uz ovaj projekt

02 Pro
2022

Imate između 15 i 35 godina i zanima vas urbano vrtlarenje? Prijavite se za sudjelovanje na besplatnim vrtlarskim radionicama za mlade i saznajte koje su mogućnosti i izazovi eko uzgoja u gradu.

Pročitaj više >

26 Stu
2022

Zadovoljstvo nam je pozvati vas na šestu po redu konferenciju o održivosti prehrambenog sustava Naša dobra hrana koja će se održati 26. studenog 2022. na Agronomskom fakultetu u Zagrebu, uz prijenos uživo putem Facebook i YouTube kanala udruge ZMAG.

Pročitaj više >

13 Stu
2021

Na 5. konferenciji o održivosti prehrambenog sustava Naša dobra hrana razgovaramo o nužnim promjenama prehrambenih i poljoprivrednih politika, očuvanju agrobioraznolikosti, solidarnim kratkim lanacima opskrbe i pozitivnim primjerima ekoloških modela proizvodnje.

Pročitaj više >

19 Pro
2020

Inspirativan dokumentarac koji otkriva jedno od osnovnih rješenja za svjetsku klimatsku krizu, Kiss the Ground, prikazuje se u sklopu događanja Mjesec naše dobre hrane. 

Pročitaj više >

08 Pro
2020

Mislite da je kompostiranje u stanu nemoguća misija? Ova radionica će vas razuvjeriti i pokazati vam da je kompostiranje lako, jednostavno i super!

Pročitaj više >

28 Stu
2020

Održivi prehrambeni sustavi u vremenu poslije krize COVID-19 prvo je u nizu događanja koje donosi Mjesec naše dobre hrane, a možete ga besplatno pratiti online.

Pročitaj više >

19 Lis
2019

Ne propustite susret vodećih stručnjaka iz područja ekološke poljoprivrede, agroekologije, prehrambenog suvereniteta i tehnoloških inovacija održive proizvodnje hrane.

Pročitaj više >

18 Lis
2019

Predavanje i radionica Tolhurst Organica iz Velike Britanije na temu agroekologije, dizajniranja vrta, razvoja bioraznolikosti na farmi te kompostiranja drvenom sječkom.

Pročitaj više >
Sva aktualna događanja