Naša dobra hrana

Projekt Naša dobra hrana nastoji poboljšati znanje i vidljivost prehrambenog suvereniteta i agroekologije u Hrvatskoj kao međusobno povezanih i preklapajućih koncepata

Naša dobra hrana

projekt je koji nastoji poboljšati znanje i vidljivost prehrambenog suvereniteta i agroekologije u Hrvatskoj kao međusobno povezanih i preklapajućih koncepata te upravo zato veliku pažnju polaže na promociju i edukaciju o dobroj hrani, ali i na podršku stvarnim primjerima kroz umrežavanje i razmjenu znanja. Cilj projekta je, također, i podržati aktiviste iz cijele regije otvaranjem prostora za međusobno upoznavanje, razmjenu iskustva i znanja te pronalaženje novih partnera u aktivizmu ili proizvodnji. 

Posebni dio projekta posvećen je radu na zaštiti sjemena i razmjeni know-howa, budući da od ove godine ZMAG djeluje kao Društvena banka sjemena u Hrvatskoj. U sklopu projekta izdana je edukativna brošura Društvena banka sjemena i organiziran međunarodni okrugli stol o zaštiti lokalnog sjemena i novoj EU Uredbi za ekološku proizvodnju (2018/848) koja se počinje primjenjivati od 1. siječnja 2021. Jedan od ciljeva ZMAG-a je podržati ovaj proces prilagodbe spomenutim okruglim stolom koji bi trebao okupiti sve zainteresirane dionike oko njega: donositelje odluka i javne institucije, znanstveni sektor i stručnjake, mrežu proizvođača organske hrane, ekološku organizaciju, stručnjake za zakone i propise.

Novosti vezane uz ovaj projekt

27 Stu 2020

Konferenciju možete pratiti uživo ove subote od 10 do 13 sati putem Facebook i YouTube kanala ZMAG-a.

Pročitaj više >
15 Stu 2019

Prikazali smo kako hrana i proizvodnja hrane iz problema današnje civilizacije postaje solidarno i odgovorno rješenje koje može nahraniti svijet.

Pročitaj više >
18 Lis 2019

Dolazite na konferenciju Naša dobra hrana 3? Evo kako najjednostavnije doći u Svetošimunsku cestu 25/6.

Pročitaj više >
15 Lis 2019

Objavljen je program konferencije Naša dobra hrana!

Pročitaj više >
Više novosti

Događanja vezana uz ovaj projekt

28 Stu
2020

Održivi prehrambeni sustavi u vremenu poslije krize COVID-19 prvo je u nizu događanja koje donosi Mjesec naše dobre hrane, a možete ga besplatno pratiti online.

Pročitaj više >

19 Lis
2019

Ne propustite susret vodećih stručnjaka iz područja ekološke poljoprivrede, agroekologije, prehrambenog suvereniteta i tehnoloških inovacija održive proizvodnje hrane.

Pročitaj više >

18 Lis
2019

Predavanje i radionica Tolhurst Organica iz Velike Britanije na temu agroekologije, dizajniranja vrta, razvoja bioraznolikosti na farmi te kompostiranja drvenom sječkom.

Pročitaj više >
Sva aktualna događanja