Hrana za dobro – Kratki lanci opskrbe

Model Hrana za dobro slijedi princip solidarnog kratkog lanca između proizvođača i potrošača koji doprinosi opstanku malih obiteljskih ekoloških gospodarstva, promiče održivi životni stil i olakšava pristup zdravoj hrani.

Hrana za dobro

model je koji slijedi princip solidarnog kratkog lanca između proizvođača i potrošača koji doprinosi opstanku malih obiteljskih ekoloških gospodarstva, promiče održivi životni stil i olakšava pristup zdravoj hrani. Kako bi razvijali pravednije ekonomske odnose u društvu zalažemo se za prehrambeni suverenitet i lokalizaciju sustava prehrane koliko je god moguće i u hrani koja se može ovdje proizvesti. Hranu naših članova prodajemo putem on-line trgovine. Za kupovinu trebate otvoriti korisnički račun, odabrati proizvode, platiti narudžbu putem internet bankarstva te preuzeti robu. Zadruga za dobru ekonomiju je članica mreže Urgenci - svjetske mreže Community Supported Agriculture modela.  

 

Naručite Hranu za dobro

Posjetite našu on-line trgovinu i uključite se u solidarni kratki lanac.
Jednostavno odaberite proizvode i naručite namirnice malih obiteljskih ekoloških gospodarstava.

www.hranazadobro.org

Novosti vezane uz ovaj projekt

03 Pro 2021

Ekološka poljoprivreda i kratki lanci opskrbe u svrhu održivog razvoja lokalne zajednice bila je tema predavanja koje je ZMAG održao u Požegi.

Pročitaj više >
31 Svi 2021

U sklopu programa Proizvođačke zadruge, održivi razvoj i osnaživanje ruralne ekonomije organizacije ZaZa – Zagovaramo zadruge predstavili smo naše priče o Recikliranom imanju i Zadruzi za dobru ekonomiju.

Pročitaj više >
13 Svi 2020

Primjere dobre prakse društvenog poduzetništva u Hrvatskoj, uključujući i ZMAG-ov projekt kratkog lanca opskrbe Hrana za dobro izdvojila je Vera Gjokaj.

Pročitaj više >
30 Stu 2019

Aktivne grupe solidarne razmjene okupile su se na Recikliranom imanju s ciljem razgovora o suradnji, edukaciji i promociji solidarnih oblika suradnje između proizvođača ekološke hrane i etički osviještenih građana.

Pročitaj više >
Više novosti

Događanja vezana uz ovaj projekt

20 Pro
2019

Ne propustite šest kratkih predavanja u nizu na temu opskrbe obitelji u gradovima korištenjem solidarnih kratkih lanaca.

Pročitaj više >
Sva aktualna događanja

Publikacije vezane uz ovaj projekt

Studija – rezultati istraživanja solidarnih kratkih lanaca opskrbe u Hrvatskoj

31-12-2021

Studija donosi rezultat istraživanja solidarnih kratkih lanaca opskrbe u Hrvatskoj. Radi se o prvom takvom istraživanju na razini cijele zemlje i na razini svih inicijativa i grupa u Hrvatskoj. 

Preuzmi dokument Preuzmi dokument