Projekti

Projektima koje provodimo u suradnji s partnerima iz lokalne zajednice, zemlje i inozemstva doprinosimo stvaranju okruženja za održivo življenje i razvoj. Kreiramo i provodimo niz projekata održivog razvoja u području dobre ekonomije, agroekologije i prirodnog graditeljstva, a edukacije su nam alat koji koristimo da održivi razvoj pretvorimo u održivo življenje koje se primjenjuje ovdje i sada. Doznajte više o našim projektima!

 

Agroekologija

Projekt Naša dobra hrana nastoji poboljšati znanje i vidljivost prehrambenog suvereniteta i agroekologije u Hrvatskoj kao međusobno povezanih i preklapajućih koncepata te upravo zato veliku pažnju polaže na promociju i edukaciju o dobroj hrani, ali i na podršku stvarnim primjerima kroz umrežavanje i razmjenu znanja.

Pročitaj više >

ZMAG-ova Društvena banka sjemena ima za cilj doprinijeti jačanju i poboljšavanju lokalnog sjemenarskog sustava te očuvanju što veće raznolikosti kultiviranog bilja, s naglaskom na tradicijske i autohtone sorte. Društvena banka sjemena osmišljena je kao neformalna i lokalno upravljana institucija u vlasništvu svojih članova i otvorena za javnost.

Pročitaj više >

Projekt Food Wave – Empowering Urban Youth for Climate Action za svoj cilj ima povećanje znanja, svijesti i angažmana o održivim obrascima potrošnje i proizvodnje hrane za ublažavanje i prilagodbu klimatskim promjenama podizanjem kompetencija mladih kao katalizatora promjena u svojim zajednicama promovirajući promjenu ka ekološkoj i inkluzivnoj promjeni obrazaca ponašanja prilikom konzumacije hrane. 

Pročitaj više >
Više iz: Agroekologija

Dobra Ekonomija

Partnerstvo za društvenu i solidarnu ekonomiju projekt je kojim se osnažuje održivi lokalni razvoj dvaju hrvatskih gradova, Ludbrega i Pregrade. Projekt doprinosi ostvarenju sedamnaest UN-ovih Ciljeva održivog razvoja te, kroz podršku i transfer znanja švicarskog partnera, aktivno promovira i zagovara društvenu i solidarnu ekonomiju u Hrvatskoj.

Pročitaj više >

Projekt eECONOMIJA ima za cilj na tržištu ponuditi uslugu mjerenja i praćenja društvenog utjecaja putem postojeće metodologije Economy for the Common Good. Kroz projekt će se ojačati kapaciteti zaposlenika zadruge i ZMAG-a, ali i drugih korisnika za usluge mjerenja i praćenja društvenog utjecaja.

Pročitaj više >

Erasmus+ program EmploySSE educira učitelje i trenere koji se bave strukovnim obrazovanjem o potencijalima društvene i solidarne ekonomije za uključivanje u njihova predavanja i kurikulume. Projekt ima za cilj integrirati koncept, metodologiju i sadržaj društvene i solidarne ekonomije u sustav strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Pročitaj više >

Zadruga za dobru ekonomiju je osnovana 2014. godine na inicijativu udruge Zelena mreža aktivističkih grupa kao rezultat dugogodišnjeg rada na održivim i solidarnim politikama hrane. Glavni program Zadruge za dobru ekonomiju je model Hrana za dobro koji slijedi princip solidarnog kratkog lanca između proizvođača i potrošača.

Pročitaj više >

Model Hrana za dobro slijedi princip solidarnog kratkog lanca između proizvođača i potrošača koji doprinosi opstanku malih obiteljskih ekoloških gospodarstva, promiče održivi životni stil i olakšava pristup zdravoj hrani.

Pročitaj više >
Više iz: Dobra Ekonomija

Prirodno graditeljstvo

Konvencija prirodnog graditeljstva je jednodnevni edukativno promotivni događaj koji povezuje i umrežava ekološki orijentirane graditelje, projektante i sve zaljubljenike u tradicijsku arhitekturu.

Pročitaj više >
Više iz: Prirodno graditeljstvo

Energetska tranzicija

Više iz: Energetska tranzicija

Edukacije za održivo življenje

Projekt EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost postavlja škole u srce zajednice kao pokretače i prostore praktične primjene održivog razvoja u zajednici te na inovativan i praktičan način razvija znanja i kompetencije djece i mladih o održivom razvoju, kao i znanja i kompetencije odraslih za unaprjeđenje održivog razvoja.

Pročitaj više >
Više iz: Edukacije za održivo življenje