Zadruga za dobru ekonomiju

Zadruga za dobru ekonomiju

Zadruga za dobru ekonomiju je društveno-ekonomska inicijativa koja za cilj ima podupiranje kvalitete života cijele zajednice, rad na pravednom korištenju i dijeljenju resursa, predanost zaštiti okoliša i održivosti ekosustava te rad na stvaranju novih prilika kroz razvoj oblika poslovanja koji zadovoljavaju ljudske potrebe bez ugrožavanja drugih ljudi i okoliša.

Zadruga za dobru ekonomiju je osnovana 2014. godine na inicijativu udruge Zelena mreža aktivističkih grupa, kao rezultat dugogodišnjeg rada na održivim i solidarnim politikama hrane. Zadruga je naš praktični alat za jačanje tih politika. Glavni program Zadruge za dobru ekonomiju je model Hrana za dobro koji slijedi princip solidarnog kratkog lanca između proizvođača i potrošača. Time doprinosimo opstanku malih obiteljskih ekoloških gospodarstva, promičemo održivi životni stil i olakšavamo pristup zdravoj hrani. Kako bi razvijali pravednije ekonomske odnose u društvu zalažemo se za prehrambeni suverenitet i lokalizaciju sustava prehrane koliko je god moguće u hrani koja se može ovdje proizvesti. Hranu naših članica i suradnika prodajemo putem on-line trgovine. Zadruga za dobru ekonomiju je članica Urgenci - svjetske mreže Community Supported Agriculture modela i Zadruge za etično financiranje (ZEF).

Model Hrana za dobro slijedi princip solidarnog kratkog lanca između proizvođača i potrošača koji doprinosi opstanku malih obiteljskih ekoloških gospodarstva, promiče održivi životni stil i olakšava pristup zdravoj hrani. Kako bi razvijali pravednije ekonomske odnose u društvu zalažemo se za prehrambeni suverenitet i lokalizaciju sustava prehrane koliko je god moguće i u hrani koja se može ovdje proizvesti. Hranu naših članova prodajemo putem on-line trgovine. Za kupovinu trebate otvoriti korisnički račun, odabrati proizvode, platiti narudžbu putem internet bankarstva te preuzeti robu. Zadrugu za dobru ekonomiju je članica mreže Urgenci - svjetske mreže Community Supported Agriculture modela.  

 

Naručite Hranu za dobro

Posjetite našu on-line trgovinu i uključite se u solidarni kratki lanac.
Jednostavno odaberite proizvode i naručite namirnice malih obiteljskih ekoloških gospodarstava.

www.hranazadobro.org