Centar Znanja

Centar Znanja

Udruga ZMAG djeluje kao jedan od devet Centara znanja za društveni razvoj u Hrvatskoj, u području održivog življenja i razvoja permakulture.

Udruga ZMAG je 1. siječnja 2013. godine ostvarila sporazum o suradnji s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva. Ova suradnja se uspješno nastavlja i ove godine. Naše djelovanje podrazumijeva širok raspon teoretskih i praktičnih radionica za zainteresiranu publiku te širenje znanja iz održivog življenja i permakulture.

Provodimo kontinuiranu suradnju s brojnim školama širom Hrvatske, gdje kroz izvaninstitucionalno obrazovanje učimo djecu o praktičnoj primjeni održivog življenja u razredima i izvan učionica. Od početka 2016. do kraja 2017. u suradnji sa Gradom Velika Gorica provodili smo projekt Škole kao prostor dizajniranja održivog razvoja. 

Naše djelovanje uključuje i organizaciju javnih događaja poput Dana permakulture, Konferencije za dobru ekonomiju te javna predavanja diljem Hrvatske. 

Udruga djeluje i u području kreiranja javnih politika, a među ostalim sudjelovali smo u izradi kurikularne reforme za Republiku Hrvatsku kao voditelji međupredmetne nastavne cjeline Održivi razvoj.