Agroekologija

ZMAG uvršten na interaktivnu kartu agroekološke inicijative BIOEAST

11.04.2023.

Cilj projekta BIOEAST je da postane katalizator istraživanja i inovacija, ruralnog razvoja i drugih politika prema razvoju biogospodarstva u srednjoj i istočnoj Europi stvaranjem povoljnog međusektorskog okvira za održivo korištenje potencijala biomase.
 
Interaktivnu kartu izradila je Tematska radna skupina za agroekologiju (TWG) Inicijative BIOEAST koja ima za cilj mobilizirati ministarstva članice i istraživačke institucije iz jedanaest srednjoistočnoeuropskih i baltičkih zemalja (Slovačke, Poljske, Češke, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Bugarska, Rumunjska, Litva, Latvija, Estonija) da surađuju i rade na razvoju agroekološkog sustava.

Karta se temelji na upitniku i konzultacijama s uključenim dionicima i ima za cilj identificirati i dati vidljivost već postojećim agroekološkim inicijativama u partnerskim zemljama BIOEAST-a. Ova interaktivna karta služi kao platforma za otkrivanje živih agroekoloških laboratorija i sličnih inicijativa/projekata kako bi se poboljšala organizirana makroregionalna suradnja za razvoj međunarodnih projekata i prijedloga.

Karta se nalazi na POVEZNICI.

Ostale vijesti iz teme

02 Ruj 2023

Krajem kolovoza na imanju smo imali goste i volontere iz Teksasa koje nam je dovela polaznica našeg tečaja permakulturnog dizajna

Pročitaj više >
16 Lip 2023

Radionicu je organizirala Ženevska akademija za međunarodno humanitarno pravo i ljudska prava kako bi ispitala što UNDROP i reforma EU znače u hrvatskom kontekstu. 

Pročitaj više >
06 Svi 2023

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb i udrugom Pogon - Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade, održali smo edukaciju "Uvod u eko vrtlarstvo" za starije osobe.

Pročitaj više >
Više novosti