Agroekologija

U Koprivnici smo razgovarali o sjemenu, ekološkom otisku i zero waste rješenjima

26.04.2021.

ZMAG je u Koprivnici poveo dobre razgovore o sjemenu, održivosti, ekološkom otisku i rješenjima koja nam stoje na raspolaganju za stvaranje boljeg i pravednijeg svijeta.

U suradnji s Udrugom Kopriva, u sklopu projekta KUPID - Koprivničke Udruge Ponovno Imaju Dom, ZMAG je posjetio Koprivnicu i u u Domu mladih Koprivnica održao tri zanimljiva predavanja. Prva dva predavanja, Globalni eko problemi i njihova manifestacija na lokalnoj razini – rizici, problemi i perspektive te Ekološki otisak i zero waste rješenja, održana su 26. ožujka 2021., pod vodstvom Dražena Šimleše iz ZMAG-a, dok je 3. travnja 2021. voditeljica projekta Društvena banka sjemena, Sendy Osmičević, održala je predavanje Kako sačuvati sjeme. Polaznici su na predavanju imali prilike naučiti kako prepoznati dobro sjeme te kako ga pravilno čuvati i skladištiti, a nakon predavanja uslijedila je i prigodna razmjena sjemena.

U sklopu projekta KUPID, Udruga Kopriva posjetit će i Reciklirano imanje u Vukomeriću.

 

 

Ostale vijesti iz teme

20 Svi 2024

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb, Pogonom i Močvarom održali smo vrtlarski radionicu " za treću životnu dob.

Pročitaj više >
15 Svi 2024

U subotu 11.5.2024. održali smo radionicu pod nazivom "Ekološka renesansa - Vrtlarenje na balkonu" u Centru mladih Ribnjak.

Pročitaj više >
31 Sje 2024

Postanite član Društvene banke sjemena, "usvojite" sjeme, ostvarite niz pogodnosti i podržite ovu vrijednu inicijativu!

Pročitaj više >
Više novosti