Agroekologija

U Koprivnici smo razgovarali o sjemenu, ekološkom otisku i zero waste rješenjima

26.04.2021.

ZMAG je u Koprivnici poveo dobre razgovore o sjemenu, održivosti, ekološkom otisku i rješenjima koja nam stoje na raspolaganju za stvaranje boljeg i pravednijeg svijeta.

U suradnji s Udrugom Kopriva, u sklopu projekta KUPID - Koprivničke Udruge Ponovno Imaju Dom, ZMAG je posjetio Koprivnicu i u u Domu mladih Koprivnica održao tri zanimljiva predavanja. Prva dva predavanja, Globalni eko problemi i njihova manifestacija na lokalnoj razini – rizici, problemi i perspektive te Ekološki otisak i zero waste rješenja, održana su 26. ožujka 2021., pod vodstvom Dražena Šimleše iz ZMAG-a, dok je 3. travnja 2021. voditeljica projekta Društvena banka sjemena, Sendy Osmičević, održala je predavanje Kako sačuvati sjeme. Polaznici su na predavanju imali prilike naučiti kako prepoznati dobro sjeme te kako ga pravilno čuvati i skladištiti, a nakon predavanja uslijedila je i prigodna razmjena sjemena.

U sklopu projekta KUPID, Udruga Kopriva posjetit će i Reciklirano imanje u Vukomeriću.

 

 

Ostale vijesti iz teme

10 Svi 2021

Predsjetveni tretmani, raštika kao zaboravljena super hrana i voćnjak u Cvetkovcu teme su kojima se u proljetno-ljetnom broju magazina D&D posvećuju ZMAG-ove vrtekice. 

Pročitaj više >
04 Svi 2021

Do 7. svibnja otvoreno je e-savjetovanje u u sklopu kojeg možete ostaviti svoj osvrt i komentare na nacrt Nacionalnog programa očuvanja i održive uporabe biljnih genetskih izvora za hranu i poljoprivredu u Republici Hrvatskoj.

Pročitaj više >
22 Tra 2021

Za Društvo osoba s invaliditetom Rovinj održali smo vrtlarske radionice sadnje začinskog bilja, predavanja na temu ljekovitosti bilja, dobre ekonomije i društvenog poduzetništva te radionicu recikliranja.

Pročitaj više >
Više novosti