Agroekologija

U Koprivnici smo razgovarali o sjemenu, ekološkom otisku i zero waste rješenjima

26.04.2021.

ZMAG je u Koprivnici poveo dobre razgovore o sjemenu, održivosti, ekološkom otisku i rješenjima koja nam stoje na raspolaganju za stvaranje boljeg i pravednijeg svijeta.

U suradnji s Udrugom Kopriva, u sklopu projekta KUPID - Koprivničke Udruge Ponovno Imaju Dom, ZMAG je posjetio Koprivnicu i u u Domu mladih Koprivnica održao tri zanimljiva predavanja. Prva dva predavanja, Globalni eko problemi i njihova manifestacija na lokalnoj razini – rizici, problemi i perspektive te Ekološki otisak i zero waste rješenja, održana su 26. ožujka 2021., pod vodstvom Dražena Šimleše iz ZMAG-a, dok je 3. travnja 2021. voditeljica projekta Društvena banka sjemena, Sendy Osmičević, održala je predavanje Kako sačuvati sjeme. Polaznici su na predavanju imali prilike naučiti kako prepoznati dobro sjeme te kako ga pravilno čuvati i skladištiti, a nakon predavanja uslijedila je i prigodna razmjena sjemena.

U sklopu projekta KUPID, Udruga Kopriva posjetit će i Reciklirano imanje u Vukomeriću.

 

 

Ostale vijesti iz teme

06 Lip 2022

Od 24. do 27.5.2022. ZMAG je sudjelovao na završnom susretu Balkan Beets projekta u organizaciji austrijske udruge Arche Noah.

Pročitaj više >
03 Lip 2022

ZMAG-ova članica Mateja Medić sudjelovala je od 18. do 20. svibnja 2022. godine u Milanu na edukaciji za trenere u sklopu projekta Food Wave - Empowering Urban Youth for Climate Action.

Pročitaj više >
02 Lip 2022

I ove godine ZMAG prima studente Agronomskog fakulteta na stručnu praksu koja se odvija na Recikliranom imanju Vukomerić.

Pročitaj više >
Više novosti