Agroekologija

ZMAG-ovo Savjetovalište za permakulturu i održivo življenje posjetilo Istru

02.04.2019.

Bili smo u Istri i dijelili besplatne savjete vezane za permakulturu i održivo življenje.

Kroz svoje Savjetovalište za permakulturu i održivo življenje ZMAG već godinama besplatno dijeli savjete vezane za permakulturu, prirodno graditeljstvo, obnovljive izvore energrije i druge teme povezane s održivim življenjem.

Ovaj vikend (30. i 31. ožujka) ZMAG se zaputio u Istru, obići dvije parcele u blizini Pule gdje će uskoro ekipa iz Broskva eko proizvodi pokrenuti poljoprivrednu proizvodnju, a ZMAG biti zadužen za permakulturni dizajn. Ta suradnja je važna jer predstavlja mogući početak jednog dugoročnog mentorskog procesa uspostave permakulturno oblikovane proizvodnje u Istri. Nakon toga, također u okolici Pule, ZMAG-ovci su posjetili privatno gradilište gdje investitori planiraju na vrhu stambene zgrade postaviti zeleni krov i druge elemente biotekture.

Vrata Savjetovališta za permakulturu i održivo življenje otvorena su svima. Slobodno nam se obratite, a mi ćemo dati sve od sebe da nađemo odgovore na vaša pitanja kako bismo zajednički ovaj komadić svijeta napravili malo održivijim.

Ovaj događaj sufinancirala je Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu programa Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja permakulture.

Ostale vijesti iz teme

30 Kol 2021

Jedna od tema trinaestog izdanja časopisa ekološke udruge ZEUS je ZMAG-ova Društvena banka sjemena. 

Pročitaj više >
11 Kol 2021

Food Wave projekt predstavljen je učiteljima biologije iz strukovnih škola Grada Zagreba.

Pročitaj više >
29 Srp 2021

U novom izdanju magazina D&D koji je na kioscima, inspirirajte se dobrim primjerima iz vrtova Kopenhagena i otoka Krka. 

Pročitaj više >
Više novosti