Agroekologija

ZMAG-ove vrtekice u Karlovcu: o regenerativnoj poljoprivredi i Društvenoj banci sjemena

10.12.2021.

ZMAG-ove vrtekice posjetile su Karlovac, gdje su u sklopu programa Eko Kina održale predavanje o regenerativnoj poljoprivredi i predstavile Društvenu banku sjemena.

Na poziv udruge za zaštitu okoliša i prirode Pan vrtekice su 2. prosinca 2021. održale predavanje u sklopu jesenskog izdanja Eko Kina u Karlovcu, koje se održalo na temu regeneretivne poljoprivrede. Petra Pavleka i Sonja Mikulek iz ZMAG-a govorile su o mogućnostima uzgoja hrane slijedeći principe i metode koje podržavaju i obnavljaju biološku raznolikost tla i ukupnog ekosustava te su predstavile Društvenu banku sjemena i primjere dobre prakse. Nakon predavanja i razgovora na temu budućnosti vrtlarenja uslijedila je projekcija filma Kiss The Ground, inspirativnog dokumentarca o jednostavnim rješenjima za uspostavljanje ravnoteže između naših potreba i onog što nam okoliš daje i što mu i kako vraćamo.

Ostale vijesti iz teme

20 Svi 2024

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb, Pogonom i Močvarom održali smo vrtlarski radionicu " za treću životnu dob.

Pročitaj više >
15 Svi 2024

U subotu 11.5.2024. održali smo radionicu pod nazivom "Ekološka renesansa - Vrtlarenje na balkonu" u Centru mladih Ribnjak.

Pročitaj više >
31 Sje 2024

Postanite član Društvene banke sjemena, "usvojite" sjeme, ostvarite niz pogodnosti i podržite ovu vrijednu inicijativu!

Pročitaj više >
Više novosti