Agroekologija

ZMAG-ove vrtekice u Karlovcu: o regenerativnoj poljoprivredi i Društvenoj banci sjemena

10.12.2021.

ZMAG-ove vrtekice posjetile su Karlovac, gdje su u sklopu programa Eko Kina održale predavanje o regenerativnoj poljoprivredi i predstavile Društvenu banku sjemena.

Na poziv udruge za zaštitu okoliša i prirode Pan vrtekice su 2. prosinca 2021. održale predavanje u sklopu jesenskog izdanja Eko Kina u Karlovcu, koje se održalo na temu regeneretivne poljoprivrede. Petra Pavleka i Sonja Mikulek iz ZMAG-a govorile su o mogućnostima uzgoja hrane slijedeći principe i metode koje podržavaju i obnavljaju biološku raznolikost tla i ukupnog ekosustava te su predstavile Društvenu banku sjemena i primjere dobre prakse. Nakon predavanja i razgovora na temu budućnosti vrtlarenja uslijedila je projekcija filma Kiss The Ground, inspirativnog dokumentarca o jednostavnim rješenjima za uspostavljanje ravnoteže između naših potreba i onog što nam okoliš daje i što mu i kako vraćamo.

Ostale vijesti iz teme

02 Ruj 2023

Krajem kolovoza na imanju smo imali goste i volontere iz Teksasa koje nam je dovela polaznica našeg tečaja permakulturnog dizajna

Pročitaj više >
16 Lip 2023

Radionicu je organizirala Ženevska akademija za međunarodno humanitarno pravo i ljudska prava kako bi ispitala što UNDROP i reforma EU znače u hrvatskom kontekstu. 

Pročitaj više >
06 Svi 2023

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb i udrugom Pogon - Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade, održali smo edukaciju "Uvod u eko vrtlarstvo" za starije osobe.

Pročitaj više >
Više novosti