Dobra Ekonomija

ZMAG na sastanku Europske mreže za solidarnu ekonomiju RIPESS u Ženevi

07.04.2022.

Članovi ZMAG-a otputovali su u Ženevu na sastanak Koordinacijskog odbora Europske mreže za solidarnu ekonomiju RIPESS Europe.

Od 9. do 11. ožujka 2022., Dražen Šimleša i Matko Šišak boravili su u Ženevi, u koju su otputovali na sastanak Koordinacijskog odbora Europske mreže za solidarnu ekonomiju RIPESS Europe. RIPESS promiče sustavnu transformaciju društvenog i ekonomskog sustava, odnosno teži primijeniti najbolje prakse koje postoje u našem današnjem sustavu (poput učinkovitosti, upotrebe tehnologije i znanja) i transformirati ih kako bi služili dobrobiti zajednice na temelju različitih vrijednosti i ciljeva. Bio je ovo prvi sastanak koordinacijskog odbora nakon dvije godine pauze zbog epidemiološke situacije, a na sastanku su se dogovarali budući projekti i suradnje.

Ovo je, dakako, bila i izvanredna prilika za upoznavanje grada, njegove okolice i izrazito snažne scene za društvenu i solidarnu ekonomiju. Utiske i dojmove iz Ženeve prenosi nam Dražen: "Posebno nas se dojmila stambena zadruga Codha u kojoj smo bili i smješteni. Zgrada ima zadivljujući pogled na grad, urbani vrt na krovu, prostor za djecu i druženje. Ugodno nas je iznenadio i velik broj trgovina i restorana koji prihvaćaju plaćanje u lokalnoj valuti Le Leman. Posljednju večer domaćini su nas odveli u lokalnu saunu i hamam kupelj te objasnili da se i za ovaj objekt prije mnogo godina vodila bitka kako bi ostao otvoren i pristupačan za sve građane i posjetitelje Ženeve." 

Ostale vijesti iz teme

13 Vel 2024

Krajem siječnja naš Dražen Šimleša izabran je za člana Međunarodnog upravnog odbora Nyéléni procesa (Nyéléni International Steering Committee - NISC). 

Pročitaj više >
12 Vel 2024

28.1.2024. održali smo predavanje o dobroj ekonomiji za mlade u sklopu programa "European green activists training".

Pročitaj više >
01 Vel 2023

Ovogodišnji sastanak koordinacijskog odbora Europske mreže za solidarnu ekonomiju RIPESS Europe, čiji smo član, održao se u Parizu od 18. do 21.01.2023.

Pročitaj više >
Više novosti