Dobra Ekonomija

ZMAG na sastanku Europske mreže za solidarnu ekonomiju RIPESS u Ženevi

07.04.2022.

Članovi ZMAG-a otputovali su u Ženevu na sastanak Koordinacijskog odbora Europske mreže za solidarnu ekonomiju RIPESS Europe.

Od 9. do 11. ožujka 2022., Dražen Šimleša i Matko Šišak boravili su u Ženevi, u koju su otputovali na sastanak Koordinacijskog odbora Europske mreže za solidarnu ekonomiju RIPESS Europe. RIPESS promiče sustavnu transformaciju društvenog i ekonomskog sustava, odnosno teži primijeniti najbolje prakse koje postoje u našem današnjem sustavu (poput učinkovitosti, upotrebe tehnologije i znanja) i transformirati ih kako bi služili dobrobiti zajednice na temelju različitih vrijednosti i ciljeva. Bio je ovo prvi sastanak koordinacijskog odbora nakon dvije godine pauze zbog epidemiološke situacije, a na sastanku su se dogovarali budući projekti i suradnje.

Ovo je, dakako, bila i izvanredna prilika za upoznavanje grada, njegove okolice i izrazito snažne scene za društvenu i solidarnu ekonomiju. Utiske i dojmove iz Ženeve prenosi nam Dražen: "Posebno nas se dojmila stambena zadruga Codha u kojoj smo bili i smješteni. Zgrada ima zadivljujući pogled na grad, urbani vrt na krovu, prostor za djecu i druženje. Ugodno nas je iznenadio i velik broj trgovina i restorana koji prihvaćaju plaćanje u lokalnoj valuti Le Leman. Posljednju večer domaćini su nas odveli u lokalnu saunu i hamam kupelj te objasnili da se i za ovaj objekt prije mnogo godina vodila bitka kako bi ostao otvoren i pristupačan za sve građane i posjetitelje Ženeve." 

Ostale vijesti iz teme

01 Svi 2022

U travnju 2022. održane su posljednje aktivnosti projekta eECONOMIJA kojeg je Zadruga za etično financiranje, zajedno sa ZMAG-om, provodila od listopada 2020. godine.

Pročitaj više >
30 Tra 2022

Pogledajte kratki video o Ekonomiji za opće dobro, međunarodnoj metodologiji koju je na hrvatsko tržište uvela Zadruga za etično financiranje u partnerstvu sa ZMAG-om, u okviru projekta eECONOMIJA.

Pročitaj više >
03 Ožu 2022

U organizaciji ZEF-a i Zelene mreže aktivističkih grupa održana je serija predavanja pod nazivom Društveno poduzetništvo – kako izmjeriti društveni utjecaj poduzeća. Ugostili su nas Pula, Rijeka i Gospić.

Pročitaj više >
Više novosti