Dobra Ekonomija

ZMAG na sastanku Europske mreže za solidarnu ekonomiju RIPESS u Parizu

01.02.2023.

Ovogodišnji sastanak koordinacijskog odbora Europske mreže za solidarnu ekonomiju RIPESS Europe, čiji smo član, održao se u Parizu od 18. do 21.01.2023.

RIPESS Europe promiče sustavnu transformaciju društvenog i ekonomskog sustava, odnosno teži primijeniti najbolje prakse koje postoje u našem današnjem sustavu (poput učinkovitosti, upotrebe tehnologije i znanja) i transformirati ih kako bi služili dobrobiti zajednice na temelju različitih vrijednosti i ciljeva. 

Glavne teme sastanka bile su analize strateških ciljeva mreže, odnos s partnerima i suradničkim organizacijama u borbi za bolji svijet te djelovanje radnih grupa mreže. Domaćin sastanka je bila članica iz Francuske - mreža UFISC koja okuplja organizacije iz područja kulture.

Ostale vijesti iz teme

13 Vel 2024

Krajem siječnja naš Dražen Šimleša izabran je za člana Međunarodnog upravnog odbora Nyéléni procesa (Nyéléni International Steering Committee - NISC). 

Pročitaj više >
12 Vel 2024

28.1.2024. održali smo predavanje o dobroj ekonomiji za mlade u sklopu programa "European green activists training".

Pročitaj više >
28 Ruj 2022

U Wrocławu u Poljskoj je od 17. do 20. rujna 2022. održana skupština Europske mreže za solidarnu ekonomiju RIPESS Europe.

Pročitaj više >
Više novosti