Dobra Ekonomija

ZMAG na sastanku Europske mreže za solidarnu ekonomiju RIPESS u Parizu

01.02.2023.

Ovogodišnji sastanak koordinacijskog odbora Europske mreže za solidarnu ekonomiju RIPESS Europe, čiji smo član, održao se u Parizu od 18. do 21.01.2023.

RIPESS Europe promiče sustavnu transformaciju društvenog i ekonomskog sustava, odnosno teži primijeniti najbolje prakse koje postoje u našem današnjem sustavu (poput učinkovitosti, upotrebe tehnologije i znanja) i transformirati ih kako bi služili dobrobiti zajednice na temelju različitih vrijednosti i ciljeva. 

Glavne teme sastanka bile su analize strateških ciljeva mreže, odnos s partnerima i suradničkim organizacijama u borbi za bolji svijet te djelovanje radnih grupa mreže. Domaćin sastanka je bila članica iz Francuske - mreža UFISC koja okuplja organizacije iz područja kulture.

Ostale vijesti iz teme

28 Ruj 2022

U Wrocławu u Poljskoj je od 17. do 20. rujna 2022. održana skupština Europske mreže za solidarnu ekonomiju RIPESS Europe.

Pročitaj više >
28 Kol 2022

ZMAG-ov član Dražen Šimleša održao je na međunarodnoj ljetnoj školi predavanje s naslovom Social and Solidarity Economy in Europe za studente iz cijelog svijeta.

Pročitaj više >
06 Svi 2022

U četvrtak 28.4.2022. sudjelovali smo na tematskoj konferenciji pod nazivom "Transformativna ekonomija" u organizaciji Hrvatske mreže zdravih gradova.

Pročitaj više >
Više novosti