Dobra Ekonomija

ZMAG na RIPESS-ovoj skupštini u Lyonu

16.07.2019.

Generalna skupština Europske mreže za solidarnu ekonomiju – RIPESS odvela nas je u Lyon, grad sa snažnom scenom društvene i solidarne ekonomije, brojnih zadruga i s vlastitom lokalnom valutom.

Sastajanje generalne skupštine Europske mreže za solidarnu ekonomiju – RIPESS bio je dobar povod za put u Lyon, a ZMAG je tamo ugostila dogradonačelnica Dounia Besson, koja je prošle godine sudjelovala na Konferenciji o dobroj ekonomiji u Zagrebu.

Skupština RIPESS-a ponovno je na jednom mjestu okupila inicijative iz cijele Europe, a – među ostalim – planirao se Svjetski društveni forum transformativnih ekonomija sljedeće godine u Barceloni, pričalo o projektima mreže te se iskazala dobrodošlica novim članicama iz Irske, Njemačke, Austrije i Rusije. Dan prije skupštine RIPESS-a, ZMAG je posjetio promociju gradske etikete/brenda Labellises koja okuplja 250 održivih i etičnih aktera s raznim proizvodima i uslugama na području Lyona.

Konačni dojam je da je Lyon jako zanimljiv grad sa snažnom scenom društvene i solidarne ekonomije, brojnih zadruga i s vlastitom lokalnom valutom, u koji se sigurno vraćamo!

Ostale vijesti iz teme

13 Vel 2024

Krajem siječnja naš Dražen Šimleša izabran je za člana Međunarodnog upravnog odbora Nyéléni procesa (Nyéléni International Steering Committee - NISC). 

Pročitaj više >
12 Vel 2024

28.1.2024. održali smo predavanje o dobroj ekonomiji za mlade u sklopu programa "European green activists training".

Pročitaj više >
01 Vel 2023

Ovogodišnji sastanak koordinacijskog odbora Europske mreže za solidarnu ekonomiju RIPESS Europe, čiji smo član, održao se u Parizu od 18. do 21.01.2023.

Pročitaj više >
Više novosti