Agroekologija

ZMAG na predavanju o biodinamičnoj poljoprivredi u Ugarcima

10.04.2019.

Sudjelovali smo na zanimljivom predavanju na temu biodinamične poljoprivrede i upoznali se s praksama iz različitih krajeva svijeta.

U zajedničkoj organizaciji Poljoprivrednog gospodarstva Drvo života Ugarci, podružnice Ministarstva poljoprivrede Požeško-slavonske županije i Zadruge za etično financiranje, u srijedu, 20. ožujka 2019. održano je predavanje o biodinamičkoj poljoprivredi, na kojem je sudjelovao i ZMAG. U sklopu predavanja predstavljene su prakse iz različitih krajeva svijeta, a u fokusu razgovora bili su načini na koji biodinamika povezuje njihove zajednice i donosi pozitivne učinke.

Edukacija je započela vježbama euritmije, nakon čega je uslijedio uvod u biodinamičku poljoprivredu, uz predstavljanje primjera dobre prakse Poljoprivrednog gospodarstva Drvo života. Za širu sliku biodinamike u praksi pobrinuo se mladi bračni par iz Brazila koji je prenio svoja iskustva s putovanja i posjeta biodinamičkih farmi diljem svijeta, od Norveške, preko Indije, do Novog Zelanda i Fidžija.

 

Ostale vijesti iz teme

30 Kol 2021

Jedna od tema trinaestog izdanja časopisa ekološke udruge ZEUS je ZMAG-ova Društvena banka sjemena. 

Pročitaj više >
11 Kol 2021

Food Wave projekt predstavljen je učiteljima biologije iz strukovnih škola Grada Zagreba.

Pročitaj više >
29 Srp 2021

U novom izdanju magazina D&D koji je na kioscima, inspirirajte se dobrim primjerima iz vrtova Kopenhagena i otoka Krka. 

Pročitaj više >
Više novosti