Agroekologija

ZMAG na predavanju o biodinamičnoj poljoprivredi u Ugarcima

10.04.2019.

Sudjelovali smo na zanimljivom predavanju na temu biodinamične poljoprivrede i upoznali se s praksama iz različitih krajeva svijeta.

U zajedničkoj organizaciji Poljoprivrednog gospodarstva Drvo života Ugarci, podružnice Ministarstva poljoprivrede Požeško-slavonske županije i Zadruge za etično financiranje, u srijedu, 20. ožujka 2019. održano je predavanje o biodinamičkoj poljoprivredi, na kojem je sudjelovao i ZMAG. U sklopu predavanja predstavljene su prakse iz različitih krajeva svijeta, a u fokusu razgovora bili su načini na koji biodinamika povezuje njihove zajednice i donosi pozitivne učinke.

Edukacija je započela vježbama euritmije, nakon čega je uslijedio uvod u biodinamičku poljoprivredu, uz predstavljanje primjera dobre prakse Poljoprivrednog gospodarstva Drvo života. Za širu sliku biodinamike u praksi pobrinuo se mladi bračni par iz Brazila koji je prenio svoja iskustva s putovanja i posjeta biodinamičkih farmi diljem svijeta, od Norveške, preko Indije, do Novog Zelanda i Fidžija.

 

Ostale vijesti iz teme

20 Svi 2024

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb, Pogonom i Močvarom održali smo vrtlarski radionicu " za treću životnu dob.

Pročitaj više >
15 Svi 2024

U subotu 11.5.2024. održali smo radionicu pod nazivom "Ekološka renesansa - Vrtlarenje na balkonu" u Centru mladih Ribnjak.

Pročitaj više >
31 Sje 2024

Postanite član Društvene banke sjemena, "usvojite" sjeme, ostvarite niz pogodnosti i podržite ovu vrijednu inicijativu!

Pročitaj više >
Više novosti