Dobra Ekonomija

Sudjelovali smo na konferenciji Razvoj zelene ekonomije

23.08.2021.

ZMAG na konferenciji Razvoj zelene ekonomije o važnosti integriracije zelene ekonomije u opći društveni razvoj temeljen na pravednosti, solidarnosti i održivosti.

S konferencijom Razvoj zelene ekonomije, koja se održala 27. srpnja 2021., ZMAG je završio stručnu podršku na temu zelene ekonomije zemljama regije koje su bile okupljene u europskom projektu GEAR – Green Economy for Advanced Region (Zelena ekonomija za razvoj regije). Cilj projekta GEAR bio je povećanje aktivnosti i utjecaja organizacija civilnog društva iz Crne Gore, Srbije, BiH, Sjeverne Makedonije i Albanije kroz umrežavanje, jačanje kapaciteta i promoviranje zelene ekonomije.

Na jednom od panela konferencije, ZMAG je istaknuo kako zelena ekonomija mora biti integrirana u opći društveni razvoj temeljen na pravednosti, solidarnosti i održivosti, a ne isključivo kroz zelena tehnološka rješenja. Također, navedeni su i primjere dobre prakse koji potvrđuju doprinos takvog razvoja na opću dobrobit i blagostanje uz očuvanje ekosustava i okoliša. Uskoro će biti objavljena analiza i studija o situaciji, izazovima i potencijalima za razvoj zelene ekonomije u zemljama regije u čijoj je realizaciji sudjelovao i ZMAG.

Ostale vijesti iz teme

14 Kol 2021

Sudjelovali smo na završnom seminaru o društvenoj i solidarnoj ekonomiji te strukovnom obrazovanju i osposobljavanju europskog Erasmus+ projekta SSEVET2.

Pročitaj više >
09 Kol 2021

ZMAG je u lipnju putem Zoom platforme sudjelovao na trodnevnoj regionalnoj konferenciji Klimatske promjene i zelena ekonomija u organizaciji udruge Eko-svest iz Makedonije.

Pročitaj više >
02 Kol 2021

Održan i drugi ciklus treninga za buduće stručnjake za mjerenje i praćenje društvenog utjecaja poduzeća međunarodnom metodologijom Economy for the Common Good (ECG).

Pročitaj više >
Više novosti