Dobra Ekonomija

Sudjelovali smo na konferenciji Razvoj zelene ekonomije

23.08.2021.

ZMAG na konferenciji Razvoj zelene ekonomije o važnosti integriracije zelene ekonomije u opći društveni razvoj temeljen na pravednosti, solidarnosti i održivosti.

S konferencijom Razvoj zelene ekonomije, koja se održala 27. srpnja 2021., ZMAG je završio stručnu podršku na temu zelene ekonomije zemljama regije koje su bile okupljene u europskom projektu GEAR – Green Economy for Advanced Region (Zelena ekonomija za razvoj regije). Cilj projekta GEAR bio je povećanje aktivnosti i utjecaja organizacija civilnog društva iz Crne Gore, Srbije, BiH, Sjeverne Makedonije i Albanije kroz umrežavanje, jačanje kapaciteta i promoviranje zelene ekonomije.

Na jednom od panela konferencije, ZMAG je istaknuo kako zelena ekonomija mora biti integrirana u opći društveni razvoj temeljen na pravednosti, solidarnosti i održivosti, a ne isključivo kroz zelena tehnološka rješenja. Također, navedeni su i primjere dobre prakse koji potvrđuju doprinos takvog razvoja na opću dobrobit i blagostanje uz očuvanje ekosustava i okoliša. Uskoro će biti objavljena analiza i studija o situaciji, izazovima i potencijalima za razvoj zelene ekonomije u zemljama regije u čijoj je realizaciji sudjelovao i ZMAG.

Ostale vijesti iz teme

13 Vel 2024

Krajem siječnja naš Dražen Šimleša izabran je za člana Međunarodnog upravnog odbora Nyéléni procesa (Nyéléni International Steering Committee - NISC). 

Pročitaj više >
12 Vel 2024

28.1.2024. održali smo predavanje o dobroj ekonomiji za mlade u sklopu programa "European green activists training".

Pročitaj više >
01 Vel 2023

Ovogodišnji sastanak koordinacijskog odbora Europske mreže za solidarnu ekonomiju RIPESS Europe, čiji smo član, održao se u Parizu od 18. do 21.01.2023.

Pročitaj više >
Više novosti