Dobra Ekonomija

ZMAG na europskom seminaru o strukovnom obrazovanju na temu društvene i solidarne ekonomije

14.08.2021.

ZMAG je sudjelovao na završnom seminaru o društvenoj i solidarnoj ekonomiji te strukovnom obrazovanju i osposobljavanju europskog Erasmus+ projekta SSEVET2.

European Seminar SSE and VET: Strengthening VET Trainers' Competencies održao se, u okviru projekta SSEVET2, 20. srpnja 2021., a na njemu je sudjelovao i ZMAG. Riječ je o projektu koji je jako blizak Erasmus+ programu EmploySSE na kojem je ZMAG partner.

ZMAG je sudjelovao u jednoj od radnih grupa u kojoj smo podijelili svoje veliko iskustvo s neformalnim obrazovanjem i načinima kako ga koristimo u obrazovanju na temu društvene i solidarne ekonomije, posebno u radu s učiteljima.

U sklopu seminara predstavljen je i već spomenuti Erasmus+ projekt EmploySSE kroz koji ZMAG sa partnerima radi na uključivanju tema, vrijednosti i metodologije iz društvene i solidarne ekonomije u kurikulume strukovnog obrazovanja.

 

Ostale vijesti iz teme

13 Vel 2024

Krajem siječnja naš Dražen Šimleša izabran je za člana Međunarodnog upravnog odbora Nyéléni procesa (Nyéléni International Steering Committee - NISC). 

Pročitaj više >
12 Vel 2024

28.1.2024. održali smo predavanje o dobroj ekonomiji za mlade u sklopu programa "European green activists training".

Pročitaj više >
01 Vel 2023

Ovogodišnji sastanak koordinacijskog odbora Europske mreže za solidarnu ekonomiju RIPESS Europe, čiji smo član, održao se u Parizu od 18. do 21.01.2023.

Pročitaj više >
Više novosti