Agroekologija

ZMAG i Volonterski centar Zagreb čine razliku: nova volonterska akcija na Recikliranom imanju

11.10.2021.

Povodom ovogodišnje manifestacije Hrvatska volontira, ZMAG i Volonterski centar Zagreb održali su vrtlarsku volontersku akciju na Recikliranom imanju.

Volonterska akcija na Recikliranom imanju održana je 1. listopada 2021. Volonteri su dan započeli kratkim doručkom i odmah krenuli u akciju. Uklonili su iz vrta ostatake stabljiki rajčica, bundeva, paprika, suncokreta i cvijeća, rahlili su tlo i prignojili ga odstajalim stajnjakom, popravljali su stazice oko gredica drvenom sječkom i malčirali. Uz njih je cijelo vrijeme bio ZMAG-ov tim koji ih je educirao o vrtlarskim tehnikama i trikovima. Nakon obavljenog posla volontere je čekao ručak sa sastojcima iz ZMAG-ovog permakulturnog vrta, a za kraj voditeljica Društvene banke sjemena Sendy Osmičević provela je volontere kroz cijelo Reciklirano imanje i ispričala čime se sve zapravo ZMAG bavi.

Hvala mladim volonterima iz volonterskog kluba I. gimnazije Zagreb, pod vodstvom njihove divne koordinatorice Vlaste, hvala dragom Davoru i Zoranu koji su napravili pozamašan posao u vrtu te simpatičnim voditeljicama volontera Dunji i Nini koje su na društvenim mrežama VCZ-a sažele svoje doživljaje: Neopisivo hvala ZMAG-ovki Sendy koja nas je vodila, educirala, hvalila i ispravljala, nahranila i pružila odlično iskustvo. Veselimo se svim budućim akcijama i daljnjoj suradnji s Volonterskim centrom Zagreb!

Ostale vijesti iz teme

06 Lip 2022

Od 24. do 27.5.2022. ZMAG je sudjelovao na završnom susretu Balkan Beets projekta u organizaciji austrijske udruge Arche Noah.

Pročitaj više >
03 Lip 2022

ZMAG-ova članica Mateja Medić sudjelovala je od 18. do 20. svibnja 2022. godine u Milanu na edukaciji za trenere u sklopu projekta Food Wave - Empowering Urban Youth for Climate Action.

Pročitaj više >
02 Lip 2022

I ove godine ZMAG prima studente Agronomskog fakulteta na stručnu praksu koja se odvija na Recikliranom imanju Vukomerić.

Pročitaj više >
Više novosti