Agroekologija

ZMAG i Volonterski centar Zagreb čine razliku: nova volonterska akcija na Recikliranom imanju

11.10.2021.

Povodom ovogodišnje manifestacije Hrvatska volontira, ZMAG i Volonterski centar Zagreb održali su vrtlarsku volontersku akciju na Recikliranom imanju.

Volonterska akcija na Recikliranom imanju održana je 1. listopada 2021. Volonteri su dan započeli kratkim doručkom i odmah krenuli u akciju. Uklonili su iz vrta ostatake stabljiki rajčica, bundeva, paprika, suncokreta i cvijeća, rahlili su tlo i prignojili ga odstajalim stajnjakom, popravljali su stazice oko gredica drvenom sječkom i malčirali. Uz njih je cijelo vrijeme bio ZMAG-ov tim koji ih je educirao o vrtlarskim tehnikama i trikovima. Nakon obavljenog posla volontere je čekao ručak sa sastojcima iz ZMAG-ovog permakulturnog vrta, a za kraj voditeljica Društvene banke sjemena Sendy Osmičević provela je volontere kroz cijelo Reciklirano imanje i ispričala čime se sve zapravo ZMAG bavi.

Hvala mladim volonterima iz volonterskog kluba I. gimnazije Zagreb, pod vodstvom njihove divne koordinatorice Vlaste, hvala dragom Davoru i Zoranu koji su napravili pozamašan posao u vrtu te simpatičnim voditeljicama volontera Dunji i Nini koje su na društvenim mrežama VCZ-a sažele svoje doživljaje: Neopisivo hvala ZMAG-ovki Sendy koja nas je vodila, educirala, hvalila i ispravljala, nahranila i pružila odlično iskustvo. Veselimo se svim budućim akcijama i daljnjoj suradnji s Volonterskim centrom Zagreb!

Ostale vijesti iz teme

20 Svi 2024

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb, Pogonom i Močvarom održali smo vrtlarski radionicu " za treću životnu dob.

Pročitaj više >
15 Svi 2024

U subotu 11.5.2024. održali smo radionicu pod nazivom "Ekološka renesansa - Vrtlarenje na balkonu" u Centru mladih Ribnjak.

Pročitaj više >
31 Sje 2024

Postanite član Društvene banke sjemena, "usvojite" sjeme, ostvarite niz pogodnosti i podržite ovu vrijednu inicijativu!

Pročitaj više >
Više novosti