Agroekologija

ZMAG dio izložbe Arhitektura tržnica

20.12.2021.

Na poziv Udruženja hrvatskih arhitekata, ZMAG se priključio izložbi i popratnim javnim
događanjima s temom Arhitektura tržnica koja se odvijala u sklopu 56. Zagrebačkog salona
arhitekture i urbanizma.

Izložba autora Dinka Peračića i Mirande Veljačić pod nazivom „pazar pijaca plac sajam tržnica trg“ otvorena je 10. prosinca u prostorijama Udruženja hrvatskih arhitekata (UHA) na trgu Bana J. Jelačiča 3/1, odmah uz tržnicu Dolac, a njen popratni program u obliku prezentacija i javnih razgovora na temu Regenerativna poljoprivreda / Tlo-hrana, održao se u istom prostoru od srijede 15. 12. do petka 17. 12.

Obzirom da je ideja autora bila otvoriti prostor same izložbe za razgovore o ulogama tržnica i razgovore o hrani, ZMAG se u istu uključio kroz predstavljanje projekta Društvena banka sjemena odnosno postavljanje male specijalizirane ad-hoc tržnice sa svrhom prezentacije autohtonog i ekološki uzgojenog sjemena.

Također, u četvrtak 16.12., u sklopu javnih razgovara „Tržnice sutra“, Dražen Šimleša je predstavio koncept solidarnih kratkih lanaca opskrbe koji zagovara spajanje solidarnih kratkih lanaca opskrbe i gradskih javnih tržnica koje je već uspješno primjenjeno u gradovima kao što su Pula ili Osijek.

Ostale vijesti iz teme

20 Svi 2024

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb, Pogonom i Močvarom održali smo vrtlarski radionicu " za treću životnu dob.

Pročitaj više >
15 Svi 2024

U subotu 11.5.2024. održali smo radionicu pod nazivom "Ekološka renesansa - Vrtlarenje na balkonu" u Centru mladih Ribnjak.

Pročitaj više >
31 Sje 2024

Postanite član Društvene banke sjemena, "usvojite" sjeme, ostvarite niz pogodnosti i podržite ovu vrijednu inicijativu!

Pročitaj više >
Više novosti