Agroekologija

Završni susret Balkan Beets projekta u Bukureštu

06.06.2022.

Od 24. do 27.5.2022. ZMAG je sudjelovao na završnom susretu Balkan Beets projekta u organizaciji austrijske udruge Arche Noah.

Partneri iz zemalja Balkana okupili su se na završnom susretu u Bukureštu gdje su, u sklopu trodnevnog programa, prisustvovali na nizu predavanja, edukacija, radionica i rasprava. Svaka je organizacija prezentirala svoje aktivnosti i razmatralo se o mogućim suradnjama u budućnosti. Aktivnosti ZMAG-ove društvene banke sjemena u Bukureštu je predstavila Petra Pavleka.

Poseban naglasak ovog susreta bio je na politikama sjemena i dobrim primjerima biljnih vrsta koje pokazuju veću otpornost na klimatske promjene, a zatim i na finalnim koracima za službenu registraciju balkanske mreže koja okuplja stručnjake, sjemenare i farmere koji se bave očuvanjem bioraznolikosti i agrobioraznolikosti.

Više o projektu Balkan Beets, njegovim partnerima i aktivnostima, možete pročitati OVDJE.

Ostale vijesti iz teme

03 Lip 2022

ZMAG-ova članica Mateja Medić sudjelovala je od 18. do 20. svibnja 2022. godine u Milanu na edukaciji za trenere u sklopu projekta Food Wave - Empowering Urban Youth for Climate Action.

Pročitaj više >
02 Lip 2022

I ove godine ZMAG prima studente Agronomskog fakulteta na stručnu praksu koja se odvija na Recikliranom imanju Vukomerić.

Pročitaj više >
31 Svi 2022

Priključite se ZMAG-ovoj volonterskoj akciji izrade povišene gredice u Gajevoj ulici u Zagrebu, u petak 3.6.2022., od 10-12 sati.

Pročitaj više >
Više novosti