Agroekologija

Završni susret Balkan Beets projekta u Bukureštu

06.06.2022.

Od 24. do 27.5.2022. ZMAG je sudjelovao na završnom susretu Balkan Beets projekta u organizaciji austrijske udruge Arche Noah.

Partneri iz zemalja Balkana okupili su se na završnom susretu u Bukureštu gdje su, u sklopu trodnevnog programa, prisustvovali na nizu predavanja, edukacija, radionica i rasprava. Svaka je organizacija prezentirala svoje aktivnosti i razmatralo se o mogućim suradnjama u budućnosti. Aktivnosti ZMAG-ove društvene banke sjemena u Bukureštu je predstavila Petra Pavleka.

Poseban naglasak ovog susreta bio je na politikama sjemena i dobrim primjerima biljnih vrsta koje pokazuju veću otpornost na klimatske promjene, a zatim i na finalnim koracima za službenu registraciju balkanske mreže koja okuplja stručnjake, sjemenare i farmere koji se bave očuvanjem bioraznolikosti i agrobioraznolikosti.

Više o projektu Balkan Beets, njegovim partnerima i aktivnostima, možete pročitati OVDJE.

Ostale vijesti iz teme

20 Svi 2024

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb, Pogonom i Močvarom održali smo vrtlarski radionicu " za treću životnu dob.

Pročitaj više >
15 Svi 2024

U subotu 11.5.2024. održali smo radionicu pod nazivom "Ekološka renesansa - Vrtlarenje na balkonu" u Centru mladih Ribnjak.

Pročitaj više >
31 Sje 2024

Postanite član Društvene banke sjemena, "usvojite" sjeme, ostvarite niz pogodnosti i podržite ovu vrijednu inicijativu!

Pročitaj više >
Više novosti