Agroekologija

Završni susret Balkan Beets projekta u Bukureštu

06.06.2022.

Od 24. do 27.5.2022. ZMAG je sudjelovao na završnom susretu Balkan Beets projekta u organizaciji austrijske udruge Arche Noah.

Partneri iz zemalja Balkana okupili su se na završnom susretu u Bukureštu gdje su, u sklopu trodnevnog programa, prisustvovali na nizu predavanja, edukacija, radionica i rasprava. Svaka je organizacija prezentirala svoje aktivnosti i razmatralo se o mogućim suradnjama u budućnosti. Aktivnosti ZMAG-ove društvene banke sjemena u Bukureštu je predstavila Petra Pavleka.

Poseban naglasak ovog susreta bio je na politikama sjemena i dobrim primjerima biljnih vrsta koje pokazuju veću otpornost na klimatske promjene, a zatim i na finalnim koracima za službenu registraciju balkanske mreže koja okuplja stručnjake, sjemenare i farmere koji se bave očuvanjem bioraznolikosti i agrobioraznolikosti.

Više o projektu Balkan Beets, njegovim partnerima i aktivnostima, možete pročitati OVDJE.

Ostale vijesti iz teme

02 Ruj 2023

Krajem kolovoza na imanju smo imali goste i volontere iz Teksasa koje nam je dovela polaznica našeg tečaja permakulturnog dizajna

Pročitaj više >
16 Lip 2023

Radionicu je organizirala Ženevska akademija za međunarodno humanitarno pravo i ljudska prava kako bi ispitala što UNDROP i reforma EU znače u hrvatskom kontekstu. 

Pročitaj više >
06 Svi 2023

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb i udrugom Pogon - Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade, održali smo edukaciju "Uvod u eko vrtlarstvo" za starije osobe.

Pročitaj više >
Više novosti