Završena je uspješna suradnja u sklopu projekta sCOOLFOOD

26.06.2024.

Nakon travnja, nastavili smo i kroz svibanj suradnju sa školama u sklopu sjajnog programa sCOOLFOOD "Činimo dobro uz Otisak srca" - hrvatsku inačicu programa "sCOOLFOOD" koju provodi Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u suradnji s hrvatskim školama.

U sklopu programa smo na Recikliranom imanju 10.,13.,17. i 20.05. ugostili učenike OŠ Beletinec, III. Osnovne škole Varaždin, OŠ Vladimira Nazora, Centar za odgoj i obrazovanje iz Rijeke, OŠ Podturen, OŠ Andrije Kačića Miošića, Donja Voća, OŠ Veliko Trojstvo.

Tako je kroz travanj i svibanj, kroz ovu uspješnu suradnju ostvaren edukativni posjet našem imanju za ukupno 12 škola, 206 učenika i 28 nastavnika!

sCOOLFOOD je međunarodni program učenja koji radi na edukaciji djece i mladih o povezanosti održivosti hrane i okoliša s prehranom, poljoprivredom, energijom, životnim stilovima i smanjenjem otpada, u skladu s globalnim ciljevima održivog razvoja i UN-ovim Programom održivog razvoja do 2030. godine.

Prije dolaska kod nas, učitelji su kroz ovaj program već odradili sjajan posao i educirali djecu o temema kvalitetne hrane, putovanja hrane do naših stolova, fair trade-a, otpada od hrane, podržavanja lokalne poljoprivredne prozvodnje i sl. To je razlog da su školarci bili izvrsni sugovornici o ovim temama na našem imanju gdje smo im kroz prezentaciju primjera dobre prakse ispričali čime se bavimo. Nakon toga smo, kroz predavanja, kulinarske, interaktivne radionice i grupni rad, ponovili koliko je važno da svatko od nas zna da ima moć činiti ovaj svijet boljim mjestom za sva živa bića, tako da donosi zdravije i održivije izbore kroz hranu koju svakodneno konzumiramo.

Ostale vijesti iz teme

17 Srp 2024

Skupština je održana u Ženevi kako bi se obilježila proslava 20 godina rada lokalne članice mreže APRES-GE.

Pročitaj više >

U sklopu ciklusa edukacija koje provodimo u suradnji s Centrom mladih Ribnjak, nakon vrtlarske radionice u svibnju, uslijedila je radionica kreativnog recikliranja plastičnih vrećica.

Pročitaj više >
12 Srp 2024

Trodnevnim Ideathon treningom započeo je zajednički projetk Goethe Instituta i ZMAG-a "Common Waste – Common Libraries" koji je okupio 17 sudionika iz sedam zemalja regije.

Pročitaj više >
Više novosti