Prirodno graditeljstvo

Započela gradnja regenerativne farme obitelji Bota u Krušvaru i prve kuće od konoplje u Dalmaciji

02.09.2021.

Na ovom jedinstvenom i inovativnom projektu gradnje regenerativne farme ZMAG sudjeluje kao tehnička podrška za drvene konstrukcije i žbuke.

Društveno poduzeće Održivo d.o.o. – ured za permakulturni dizajn, arhitektonsko projektiranje i urbanističko planiranje, usmjereno na društveno i ekološki savjesno poslovanje i projektiranje životnog okoliša, započelo je gradnju regenerativne farme obitelji Bota u Krušvaru i prve kuće od konoplje u Dalmaciji. Na ovom jedinstvenom i inovativnom projektu ZMAG sudjeluje kao tehnička podrška za drvene konstrukcije i žbuke.

Kuća će biti jedinstvena po mogočemu; masivna kanatna i krovna konstrukcija od hrasta, zidovi od konoplje (hempcrete), inetegrirana poljoprivredna proizvodnja i prerada povrća u sklopu stambeno/radnog prostora, orjentacija građevine koja omogućava odličnu insolaciju i korištenje energije sunca, skupljanje kišnice i bazen. U ovoj fazi, izgrađene su drvene konstrukcije, a sljedeći korak je priprema zidova od konoplje. 

Kroz razne faze izgradnje održavat će se demonstracijske radionice kojima je cilj promocija i upoznavanje s prirodnim tehnikama i materijalima.

Više informacija možete pronaći na: www.odrzivo.com

Ostale vijesti iz teme

Matko Šišak iz ZMAG-a kandidiran je za nagradu GREENLIDER koja se dodjeljuje osobama koje svojim javnim djelovanjem potiču principe održivog i zelenog načina života. 

Pročitaj više >

Posjetili smo slovensko permakulturno imanje Zavod Veles i dogovorili suradnju na temu permakulture i prirodnog graditeljstva.

Pročitaj više >

U sklopu ovogodišnje Akademije prirodnog graditeljstva izgradili smo demostracijsku kuću od drveta, balirane slame i zemlje u Vukomeriću.

Pročitaj više >
Više novosti