Agroekologija

Održana vrtlarska radionica u Centru mladih Ribnjak

15.05.2024.

U subotu 11.5.2024. održali smo radionicu pod nazivom "Ekološka renesansa - Vrtlarenje na balkonu" u Centru mladih Ribnjak.

Na krovu u maloj zelenoj oazi CMR-a već se uzgaja povrće, voće i ljekovito bilje, a na radionici specijaliziranoj za balkone se skupilo 10 malih i velikih vrtlara. Postojećoj samonavodnjavajući tegli, balkonskom komposteru s glistama i šumskom vrtu u teglama dodali smo vertikalni vrt. Napravili smo ga od palete i geotekstila, te posadili šumske jagode, salatu, matičnjak, mentu, origano, luk, dragoljub i nevene.

Naučili smo dizajnirati mali šumski vrt u tegli, razgovarali o prikladnim vrstama za balkonski uzgoj, multifunkcionalnim biljkama te kako možemo na prirodni način rješavati nametnike i bolesti u vrtu. Koristili smo friški glistinac za gnojidbu vrta, a neki su po prvi put u rukama držali gliste i sprijateljili se s kompostom. 

Ostale vijesti iz teme

20 Svi 2024

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb, Pogonom i Močvarom održali smo vrtlarski radionicu " za treću životnu dob.

Pročitaj više >
31 Sje 2024

Postanite član Društvene banke sjemena, "usvojite" sjeme, ostvarite niz pogodnosti i podržite ovu vrijednu inicijativu!

Pročitaj više >
16 Stu 2023

Početkom studenog smo, na Recikliranom imanju, održali edukaciju za mlade volontere pod nazivom "Planiranje šumskog vrta".

Pročitaj više >
Više novosti