Agroekologija

Volonterska akcija u ZMAG-ovim vrtovima

20.05.2022.

U suradnji s Volonterskim centrom Zagreb, a povodom kampanje Hrvatska volontira, organizirana je jednodnevna volonterska akcija proljetnih radova u ZMAG-ovim vrtovima.

U petak, 13.5. ugostili smo 16 volontera različitih profesija i dobnih skupina na ZMAG-ovom Recikliranom imanju, a akciju smo iskoristili za prikupljanje kolja, plijevljenje, formiranje novih gredica i sakupljanje samoniklog bilja. Aktivnosti smo organizirali i provodili u skladu sa znanjem i vještinama sudionika.

Vrijeme smo iskoristili i za predstavljanje imanja i ZMAG-ovih projekata, sudionike smo upoznali s našom Društvenom bankom sjemena i Zadrugom za dobru ekonomiju te pričali o vrtlarenju, životu i radu na selu, samoodrživosti.

 

Ostale vijesti iz teme

06 Lip 2022

Od 24. do 27.5.2022. ZMAG je sudjelovao na završnom susretu Balkan Beets projekta u organizaciji austrijske udruge Arche Noah.

Pročitaj više >
03 Lip 2022

ZMAG-ova članica Mateja Medić sudjelovala je od 18. do 20. svibnja 2022. godine u Milanu na edukaciji za trenere u sklopu projekta Food Wave - Empowering Urban Youth for Climate Action.

Pročitaj više >
02 Lip 2022

I ove godine ZMAG prima studente Agronomskog fakulteta na stručnu praksu koja se odvija na Recikliranom imanju Vukomerić.

Pročitaj više >
Više novosti