Agroekologija

Volonteri u akciji jesenske pripreme vrta u sklopu projekta 72 sata bez kompromisa

23.10.2020.

Treću godinu zaredom ZMAG je bio dio projekta 72 sata bez kompromisa, u sklopu kojeg je osam volontera 17. listopada 2020. sudjelovalo u akciji jesenske pripreme vrta i održavanja šumskog vrta na Recikliranom imanju.

72 sata bez kompromisa međunarodni je volonterski projekt koji animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo. Projekt se provodi u devet europskih zemalja, Hrvatska je deseta zemlja u Europi koja je prepoznala vrijednosti projekta. Cilj projekta je okupiti srednjoškolce, studente i mlade zaposlenike te pokazati kako se zajedničkim snagama i akcijama može preobraziti okruženje u kojem živimo.

Volonteri su na Recikliranom imanju bili jako vrijedni, složili su drva za zimu, napravili čistku u vrtu, a na kraju čistili sjeme, među kojem je bilo i sjeme cvijeća koje se zove Lepi dečki što je mnoge nasmijalo. 

 

Ostale vijesti iz teme

20 Svi 2024

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb, Pogonom i Močvarom održali smo vrtlarski radionicu " za treću životnu dob.

Pročitaj više >
15 Svi 2024

U subotu 11.5.2024. održali smo radionicu pod nazivom "Ekološka renesansa - Vrtlarenje na balkonu" u Centru mladih Ribnjak.

Pročitaj više >
31 Sje 2024

Postanite član Društvene banke sjemena, "usvojite" sjeme, ostvarite niz pogodnosti i podržite ovu vrijednu inicijativu!

Pročitaj više >
Više novosti