Uspješno održan ljetni kamp Ruralna priča

01.09.2022.

Krajem kolovoza na Recikliranom imanju održan je trodnevni program koji je obuhvaćao niz seoskih ljetnih aktivnosti.

Od 26. do 28. kolovoza održan je ljetni kamp Ruralna priča kojeg su osmislile i realizirale ZMAG-ove vrtekice s namjerom da pokažu široj javnosti kako je to boraviti i raditi na permakulturnom imanju na vrhuncu vrtlarske sezone.

Sudionici kampa imali su priliku upoznati se s konceptom agroekologije i aktivnostima u ZMAG-u, ali i naučiti različite praktične vještine. Program je uključivao eko vrtlarsku praksu: edukacije o pokretanju vrta i brigu za bilje, upute za gnojenje prirodnim pripravcima te sakupljanje i čuvanje sjemena. Uz branje organski uzgojenog povrća iz vrta, sudionici su naučili i prepoznati i brati i određeno samoniklo jestivo bilje kroz šetnju obližnjom šumom. Kulinarski dio podrazumijevao je pripremu tradicionalnih i vege jela od svježih i lokalnih namirnica i plodova iz vrta: pekmeza, šalši, domaćih pita i pizza iz krušne peći, a za ručak i večeru smo zajednički kuhali ukusna variva i japrak - vege sarmice umotane u listove loze.
Osim boravka na ZMAG-ovom imanju, program je obuhvaćao i posjet Zavičajnom muzeju Donja Kupčina gdje smo kroz vođenu turu saznali kako je na selu nekada živjela jedna zadružna obitelj, a na putu iz muzeja stali smo na kupanje i piknik na rijeci Kupi.

Bilo je to jedno veselo i produktivno druženje ispunjeno razmjenom znanja, uživanjem u seoskom ambijentu te ukusnoj i zdravoj hrani. Hvala svima koji su bili dio naše prve Ruralne priče. Nadamo se sličnom druženju i dogodine.

Ostale vijesti iz teme

18 Ruj 2022

U subotu 10. rujna 2022., udruga ZMAG organizirala je prigodnu proslavu svog 20-og rođendana na Recikliranom imanju Vukomerić.

Pročitaj više >

IV. po redu Akademija prirodnog graditeljstva održana je na Recikliranom imanju u Vukomeriću kroz ukupno 12 radnih dana raspoređena u 3 modula i 96 sati programa.

Pročitaj više >
05 Ruj 2022

29.8.2022. ugostili smo na Recikliranom imanju oko 70 djelatnika Plive povodom njihovog team buildinga.

Pročitaj više >
Više novosti