Prirodno graditeljstvo

U Samoboru smo pričali o organskom graditeljstvu

28.04.2019.

ZMAG-ov osnivač i edukator Matko Šišak gostovao je u Samoboru i u sklopu programa Građanski utorak održao predavanje na temu organskog graditeljstva.

ZMAG-ov osnivač i voditelj Akademije prirodnog graditeljstva Matko Šišak gostovao je 23. travnja 2019. u Samoboru i u sklopu programa Građanski utorak održaopredavanje na temu organskog graditeljstva.

Kroz svoje predavanje Matko Šišak približio je publici koncept prirodnog graditeljstva – korištenje organskih i lokalnih materijala za gradnju i estetiku koja kopira uzorke i oblike iz prirode. Također, predstavio je i rad Akademije prirodnog graditeljstva u 2019., nakon čega je prikazan film Olivera Hodgea – Garbage Warrior – o ekološkoj arhitekturi i gradnji Earthshipova.

Održivo ili prirodno graditeljstvo je globalni ekološki trend koji korištenjem niskoprocesuiranih prirodnih materijala spaja tradicijske graditeljske vještine i tehnike sa energetskom učinkovitošću i potrebama suvremenog čovjeka. Materijali za građevine koji se najčešće koriste su slama, zemlja, konoplja, drvo, kamen, vuna i trska, a stilski gledano izvode se najrazličitiji zamislivi tipovi građevina, od najmodernijih solarnih pasivnih i aktivnih zgrada do hobit kuća.

Građanski utorak jedan je od programa Pučkog otvorenog učilišta Samobor koji predstavlja građanima zanimljive i aktualne teme iz ekologije i kulture.

Ostale vijesti iz teme

ZMAG je proveo inspirativan dan u Koprivnici gdje su prirodni graditelji održali predavanje na temu organske arhitekture.

Pročitaj više >

Od 15. ožujka 2021. otvorene su prijave za treće izdanje Akademije prirodnog graditeljstva koje će se održati na Recikliranom imanju u Vukomeriću tijekom lipnja, srpnja i rujna 2021. godine.

Pročitaj više >

Pročitajte intervju o počecima i današnjem djelovanju ZMAG-a, aktualnim okolišnim izazovima i rješenjima za održivije i otpornije društvo koje je za Green.hr dao naš osnivač i graditelj Matko Šišak.

Pročitaj više >
Više novosti