Prirodno graditeljstvo

U Samoboru smo pričali o organskom graditeljstvu

28.04.2019.

ZMAG-ov osnivač i edukator Matko Šišak gostovao je u Samoboru i u sklopu programa Građanski utorak održao predavanje na temu organskog graditeljstva.

ZMAG-ov osnivač i voditelj Akademije prirodnog graditeljstva Matko Šišak gostovao je 23. travnja 2019. u Samoboru i u sklopu programa Građanski utorak održaopredavanje na temu organskog graditeljstva.

Kroz svoje predavanje Matko Šišak približio je publici koncept prirodnog graditeljstva – korištenje organskih i lokalnih materijala za gradnju i estetiku koja kopira uzorke i oblike iz prirode. Također, predstavio je i rad Akademije prirodnog graditeljstva u 2019., nakon čega je prikazan film Olivera Hodgea – Garbage Warrior – o ekološkoj arhitekturi i gradnji Earthshipova.

Održivo ili prirodno graditeljstvo je globalni ekološki trend koji korištenjem niskoprocesuiranih prirodnih materijala spaja tradicijske graditeljske vještine i tehnike sa energetskom učinkovitošću i potrebama suvremenog čovjeka. Materijali za građevine koji se najčešće koriste su slama, zemlja, konoplja, drvo, kamen, vuna i trska, a stilski gledano izvode se najrazličitiji zamislivi tipovi građevina, od najmodernijih solarnih pasivnih i aktivnih zgrada do hobit kuća.

Građanski utorak jedan je od programa Pučkog otvorenog učilišta Samobor koji predstavlja građanima zanimljive i aktualne teme iz ekologije i kulture.

Ostale vijesti iz teme

Od 26. do 29.5.2022. na Recikliranom imanju u Vukomeriću, održan je prvi modul ovogodišnje, četvrte po redu Akademije prirodnog graditeljstva.

Pročitaj više >

U suradnji s Forumom udruga nezavisne kulture - FUNK, naš voditelj i graditelj Matko Šišak održao je u Koprivnici predavanje pod nazivom Prirodno graditeljstvo.

Pročitaj više >

Prijave za edukacijski ciklus Akademije prirodnog graditeljstva za 2022. godinu su zatvorene, a pripreme za edukaciju su u punom jeku.

Pročitaj više >
Više novosti