Edukacije za održivo življenje

U Požegi o ekološkoj poljoprivredi i kratkim lancima opskrbe

03.12.2021.

Ekološka poljoprivreda i kratki lanci opskrbe u svrhu održivog razvoja lokalne zajednice bila je tema predavanja koje je ZMAG održao u Požegi.

U suradnji s dugogodišnjim partnerima i prijateljima iz Eko centra Latinovac u prostoru Gradske knjižnice Požega ZMAG je 28. listopada 2021. održao predavanje o kratkim lancima opskrbe i važnosti ekološke poljoprivrede za njihov razvoj. Imali smo bogatu diskusiju sa sudionicima predavanja koju su pokazali veliki interes za solidarne kratke lance opskrbe i tri temeljne vrijednosti koje ih krase: solidarnost, transparentnost i povjerenje. Predstavili smo primjere dobre prakse iz Hrvatske i modele koji se koriste, ali i podijelii naše iskustvo iz Zadruge za dobru ekonomiju i sustava Hrana za dobro. Nadamo se da je to bio prvi korak u pokretanju neke slične priče u Požegi za što ZMAG uvijek ostaje kao adresa za podršku.

 

Ostale vijesti iz teme

U sklopu projekta "Kozmos" OŠ Dalj, otišli smo na krajnji istok Hrvatske održati predavanje o izazovima održivog razvoja za djelatnike škole.

Pročitaj više >

U ponedjeljak, 27.11. 2023. održali smo posljednju ovogodišnju edukaciju za mlade o povezanosti hrane i klime koja se provodi u sklopu projekta Naša dobra hrana. 

Pročitaj više >

8.11.2003. smo gostovali u Gimnaziji Karlovac na predmetu Politička geografija kojeg vodi naša dugogodišnja suradnica, profesorica Margareta Kulaš.

Pročitaj više >
Više novosti