Edukacije za održivo življenje

U Požegi o ekološkoj poljoprivredi i kratkim lancima opskrbe

03.12.2021.

Ekološka poljoprivreda i kratki lanci opskrbe u svrhu održivog razvoja lokalne zajednice bila je tema predavanja koje je ZMAG održao u Požegi.

U suradnji s dugogodišnjim partnerima i prijateljima iz Eko centra Latinovac u prostoru Gradske knjižnice Požega ZMAG je 28. listopada 2021. održao predavanje o kratkim lancima opskrbe i važnosti ekološke poljoprivrede za njihov razvoj. Imali smo bogatu diskusiju sa sudionicima predavanja koju su pokazali veliki interes za solidarne kratke lance opskrbe i tri temeljne vrijednosti koje ih krase: solidarnost, transparentnost i povjerenje. Predstavili smo primjere dobre prakse iz Hrvatske i modele koji se koriste, ali i podijelii naše iskustvo iz Zadruge za dobru ekonomiju i sustava Hrana za dobro. Nadamo se da je to bio prvi korak u pokretanju neke slične priče u Požegi za što ZMAG uvijek ostaje kao adresa za podršku.

 

Ostale vijesti iz teme

Nakon što su učenici IX. Gimnazije bili kod nas na edukaciji, uslijedio je naš posjet njihovoj školi. Za gimnazijalce smo ovom prilikom pripremili 2 radionice recikliranja plastičnih vrećica pod vodstvom naše Mateje Medić,

Pročitaj više >

Na poziv partnera iz CEDRA Split i društvenog poduzeća Održivo d.o.o uputili smo se u dalmatinsko mjesto Cista Velika predstaviti rad našeg centra znanja i Recikliranog imanja.

Pročitaj više >

Sredinom lipnja posjetili su nas učenici Waldorfske škole iz Zagreba, a tema ovog posjeta bila je prirodno graditeljstvo.

Pročitaj više >
Više novosti