Agroekologija

Tribina TransiCity: "Zagreb treba društveni voćnjak"

08.04.2022.

Aktivistice Petra Pavleka iz ZMAG-a i Vesna Janković, pokretačica "Inicijative za javni voćnjak na Jarunu", sudjelovale su na Tribini TransiCity.
 
Tribina pod nazivom "Zagreb treba društveni voćnjak" održana je u ponedjeljak 4.4.2022. u knjižari Fraktura, a aktivistice Petra Pavleka iz ZMAG-a i Vesna Janković, pokretačica Inicijative za javni voćnjak na Jarunu, gostovale su u istoj na poziv Instituta za politički ekologiju. Na tribini se razgovaralo o motivaciji i razlozima pokretanja inicijative, društvenim vrijednostima koje bi se ovakvim pilot projektom osigurale, poticanju bioraznolikosti i stvaranju osviještenih građana koji preispituju namjenu i korištenje dosadašnjih prostora.

Inicijativa za javni voćnjak na Jarunu je prva takva u gradu Zagrebu. Više detalja, kao i sami tijek inicijative, možete pratiti uključivanjem u Facebook grupu Inicijativa za javni voćnjak na Jarunu.

Snimka tribine TransiCity: "Zagreb treba društveni voćnjak"
dostupna je OVDJE.

Ostale vijesti iz teme

20 Svi 2024

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb, Pogonom i Močvarom održali smo vrtlarski radionicu " za treću životnu dob.

Pročitaj više >
15 Svi 2024

U subotu 11.5.2024. održali smo radionicu pod nazivom "Ekološka renesansa - Vrtlarenje na balkonu" u Centru mladih Ribnjak.

Pročitaj više >
31 Sje 2024

Postanite član Društvene banke sjemena, "usvojite" sjeme, ostvarite niz pogodnosti i podržite ovu vrijednu inicijativu!

Pročitaj više >
Više novosti