Agroekologija

Što smo radili na ZEF-ovoj proljetnoj radionici izrade biodinamičkih pripravaka

06.05.2019.

Kako od prirodnih sastojaka napraviti biodinamičke pripravke? Odgovore smo pronašli na proljetnoj radionici izrade biodinamičkih pripravaka u Ugarcima!

Proljetna radionica izrade biodinamičkih pripravaka na kojoj je sudjelovao i ZMAG održana je 1. svibnja 2019. na gospodarskom imanju Drvo života u Ugarcima, ZEF-ove članice Lucije Palavra. Radionica se bavila pitanjem kako od prirodnih sastojaka napraviti pripravke potrebne za rad biodinamičkih gospodarstava, a svoja praktična iskustva sa sudionicima podijelio je dr. Uli Johannes König, dugogodišnji istraživač iz njemačkog istraživačkog centra Forschungsring eV u Darmstadtu. Također, sudionici radionice imali su prilike sudjelovati u vađenju pripravaka i pripremanju istih (BD500 gnoj iz roga, BD502 stolisnik, BD503 kamilica, BD505 hrastova kora, BD506 maslačak).

Proljetna radionica izrade biodinamičkih pripravaka na najbolji mogući način pokazala je neraskidivu povezanost tla, biljaka i životinja te samog čovjeka, a svim sudionicima donijela divno iskustvo, puno učenja, ali i druženja te razmjenu znanja i iskustava.

Ostale vijesti iz teme

20 Svi 2024

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb, Pogonom i Močvarom održali smo vrtlarski radionicu " za treću životnu dob.

Pročitaj više >
15 Svi 2024

U subotu 11.5.2024. održali smo radionicu pod nazivom "Ekološka renesansa - Vrtlarenje na balkonu" u Centru mladih Ribnjak.

Pročitaj više >
31 Sje 2024

Postanite član Društvene banke sjemena, "usvojite" sjeme, ostvarite niz pogodnosti i podržite ovu vrijednu inicijativu!

Pročitaj više >
Više novosti