Agroekologija

Sudjelovali smo na Seed festivalu u sklopu projekta The globan bean

08.03.2022.

Po prvi put smo sudjelovali na online festivalu i razmjeni sjemena u sklopu projekta The globan bean.

The Global bean pokrenula je organizacija 2000m2 iz Berlina, a do sada se projektu priključilo više od 40 partnera iz Europe, Kenije i Indije kako bi dijelili i prikazali inspirativna iskustva i praktična znanja o uzgoju i konzumaciji mahunarki.

S istim je ciljem u srijedu, 2. ožujka, organiziran online Seed festival koji je uključivao prikazivanje edukativnog filma, predstavljanje partnerskih organizacija, izbor za najljepšu mahunarku kao i razmjenu sjemena u manjim grupama.

ZMAG-ova Društvena banka sjemena priključila se događanju i razmjeni sjemena s odabranim sortama graha iz ZMAG-ove kolekcije. Osim uspješne razmjene, u sklopu festivala smo upoznali brojne istomišljenike iz raznih dijelova svijeta te se insprirali njihovim primjerima dobre prakse.

Više o projektu i uključivanju u isti možete pročitati OVDJE.

Ostale vijesti iz teme

06 Lip 2022

Od 24. do 27.5.2022. ZMAG je sudjelovao na završnom susretu Balkan Beets projekta u organizaciji austrijske udruge Arche Noah.

Pročitaj više >
03 Lip 2022

ZMAG-ova članica Mateja Medić sudjelovala je od 18. do 20. svibnja 2022. godine u Milanu na edukaciji za trenere u sklopu projekta Food Wave - Empowering Urban Youth for Climate Action.

Pročitaj više >
02 Lip 2022

I ove godine ZMAG prima studente Agronomskog fakulteta na stručnu praksu koja se odvija na Recikliranom imanju Vukomerić.

Pročitaj više >
Više novosti