Agroekologija

Sudjelovali smo na Seed festivalu u sklopu projekta The globan bean

08.03.2022.

Po prvi put smo sudjelovali na online festivalu i razmjeni sjemena u sklopu projekta The globan bean.

The Global bean pokrenula je organizacija 2000m2 iz Berlina, a do sada se projektu priključilo više od 40 partnera iz Europe, Kenije i Indije kako bi dijelili i prikazali inspirativna iskustva i praktična znanja o uzgoju i konzumaciji mahunarki.

S istim je ciljem u srijedu, 2. ožujka, organiziran online Seed festival koji je uključivao prikazivanje edukativnog filma, predstavljanje partnerskih organizacija, izbor za najljepšu mahunarku kao i razmjenu sjemena u manjim grupama.

ZMAG-ova Društvena banka sjemena priključila se događanju i razmjeni sjemena s odabranim sortama graha iz ZMAG-ove kolekcije. Osim uspješne razmjene, u sklopu festivala smo upoznali brojne istomišljenike iz raznih dijelova svijeta te se insprirali njihovim primjerima dobre prakse.

Više o projektu i uključivanju u isti možete pročitati OVDJE.

Ostale vijesti iz teme

20 Svi 2024

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb, Pogonom i Močvarom održali smo vrtlarski radionicu " za treću životnu dob.

Pročitaj više >
15 Svi 2024

U subotu 11.5.2024. održali smo radionicu pod nazivom "Ekološka renesansa - Vrtlarenje na balkonu" u Centru mladih Ribnjak.

Pročitaj više >
31 Sje 2024

Postanite član Društvene banke sjemena, "usvojite" sjeme, ostvarite niz pogodnosti i podržite ovu vrijednu inicijativu!

Pročitaj više >
Više novosti