Agroekologija

Sudjelovali smo na razmjeni sjemena u Sisku

14.04.2022.

Naša vrtekica Petra još je jednom spakirala sjeme iz ZMAG-ove Društvene banke sjemena i otputovala na razmjenu u Sisak.

Na poziv sjemenarke i aktivistice Andreje Šipuš, voditeljica projekta Društvena banka sjemena uputila se u četvrtak 7.4.2022. u Sisak na još jednu razmjenu sjemena. Razmjena je, ispred Narodne knjižnice i čitaonice Vlade Gotovca - Ogranak Caprag u 18h, okupila vrtne entuzijaste s ciljem širenja vlastitog sjemena i sakupljanja novih zanimljivih sorti povrća i cvijeća.

Osim na prigodnim razmjenama, sjeme iz naše baze dostupno je isključivo članovima Društvene banke sjemena. Više o kategorijama i pogodnostima članstva pročitajte OVDJE.

Društvenu banku sjemena sufinancira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu programa Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja permakulture.

Ostale vijesti iz teme

06 Lip 2022

Od 24. do 27.5.2022. ZMAG je sudjelovao na završnom susretu Balkan Beets projekta u organizaciji austrijske udruge Arche Noah.

Pročitaj više >
03 Lip 2022

ZMAG-ova članica Mateja Medić sudjelovala je od 18. do 20. svibnja 2022. godine u Milanu na edukaciji za trenere u sklopu projekta Food Wave - Empowering Urban Youth for Climate Action.

Pročitaj više >
02 Lip 2022

I ove godine ZMAG prima studente Agronomskog fakulteta na stručnu praksu koja se odvija na Recikliranom imanju Vukomerić.

Pročitaj više >
Više novosti