Dobra Ekonomija

Sjajne vijesti! Uskoro kreću dva nova projekta ZMAG-a financirana u okviru Švicarsko-hrvatskog programa

07.06.2019.

Svečano su predstavljeni novi ZMAG-ovi projekti Partnerstvo za društvenu i solidarnu ekonomiju i EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost, financirani sredstvima Švicarsko-hrvatskog programa suradnje.

Povodom dovršetka postupka ugovaranja projekata financiranih sredstvima Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske 3. lipnja 2019. organizirao je predstavljanje 53 projekta koja se financiraju kroz ovaj program, među kojima su i dva ZMAG-ova, Partnerstvo za društvenu i solidarnu ekonomiju i EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost, uz panel na temu uloge organizacija civilnoga društva u razvoju partnerstava za održivi razvoj lokalnih zajednica. Događanje je organizirano u okviru Tjedna održivog razvoja koji se održava svake godine od 30. svibnja do 5. lipnja, a obilježava se diljem Europe s ciljem poticanja i bolje vidljivosti aktivnosti, projekata i događanja koja promiču održivi razvoj i Globalne ciljeve održivog razvoja.

Kao jedna od udruga čiji su projekti bili ocijenjeni najvišim ocjenama u postupku dodjele ugovora na panelu je sudjelovao i ZMAG, predstavivši projekt Partnerstvo za društvenu i solidarnu ekonomiju, kojim se osnažuje održivi lokalni razvoj dva hrvatska grada (Ludbrega i Pregrade), promovira doprinos ispunjenju Ciljeva održivog razvoja te, kroz podršku i transfer znanja švicarskog partnera Komore za društvenu i solidarnu ekonomiju Ženeva, aktivno promovira i zagovara društvena i solidarna ekonomija u Hrvatskoj.

Kroz ovaj natječaj ZMAG je sklopio i ugovor o provedbi dvogodišnjeg projekta EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost koji će se provoditi u partnerstvu s Gradom Velika Gorica i sedam velikogoričkih škola i obuhvatiti 640 učenika i učenica te preko četrdeset učitelja, roditelja, djelatnika lokalne uprave i ostalih dionika u lokalnoj zajednici. Edutopija 21 stavlja škole i djecu u srce zajednice i promovira koncept prema kojem škole u suradnji s lokalnom upravom, roditeljima i ostalim građanima mogu biti pokretač i lider održivog razvoja zajednice.

Projekt je sufinanciran kroz Švicarsko–hrvatski program suradnje. Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena na ovoj internetskoj stranici isključiva su odgovornost ZMAG-a i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ostale vijesti iz teme

13 Vel 2024

Krajem siječnja naš Dražen Šimleša izabran je za člana Međunarodnog upravnog odbora Nyéléni procesa (Nyéléni International Steering Committee - NISC). 

Pročitaj više >
12 Vel 2024

28.1.2024. održali smo predavanje o dobroj ekonomiji za mlade u sklopu programa "European green activists training".

Pročitaj više >
01 Vel 2023

Ovogodišnji sastanak koordinacijskog odbora Europske mreže za solidarnu ekonomiju RIPESS Europe, čiji smo član, održao se u Parizu od 18. do 21.01.2023.

Pročitaj više >
Više novosti