Agroekologija

Krenule radionce Društvene banke sjemena pod nazivom "Šalša znanja"

07.10.2022.

Jesenski period u Društvenoj banci sjemena rezerviran je za okupljanje i edukaciju naših članova. S tim ciljem osmislili smo radionicu pod nazivom "Šalša znanja" s glavnom temom - rajčice. 

Radionica održana u nedjelju 25.9.2022. na Recikliranom imanju bila je namijenjena podržavajućim članovima Društvene banke sjemena, a nekoliko mjesta na radionici sačuvali smo za zainteresiranu javnost i potencijalne buduće članove.

Sudionike smo poveli u edukativnu turu po Recikliranom imanju gdje smo razgovarali o našim vrtovima i načinu sadnje te identificirali biljke koje se u ovo doba godine nalaze u našim povrtnjacima. Zatim su mladi agronomi - Marija Zrnić i Robin Gunjević održali odlična predavanja te polaznike upoznali s rajčicom i njenim zahtjevima, načinima uzgoja ove biljke kao i najčešćim bolestima, štetnicima i nedostacima makro i mikroelemenata na rajčici.

Zaključna misao - zdrave biljke rastu u zdravom tlu, pokrenula je zanimljivu diskusiju gdje se razgovaralo o regenerativnoj poljoprivredi i pristupu koji kreće od liječenja tla i okoliša. Nakon zasluženog ručka uslijedila su uputstva o pravilnoj fermentaciji sjemena rajčica, a zatim i zajedničko čišćenje sjemena amaranta iz našeg vrta. 

Više o ZMAG-ovoj Društvenoj banci sjemena i pogodnostima članstva u istoj, možete pronaći OVDJE.

Društvenu banku sjemena sufinancira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu programa Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja permakulture.

Ostale vijesti iz teme

20 Svi 2024

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb, Pogonom i Močvarom održali smo vrtlarski radionicu " za treću životnu dob.

Pročitaj više >
15 Svi 2024

U subotu 11.5.2024. održali smo radionicu pod nazivom "Ekološka renesansa - Vrtlarenje na balkonu" u Centru mladih Ribnjak.

Pročitaj više >
31 Sje 2024

Postanite član Društvene banke sjemena, "usvojite" sjeme, ostvarite niz pogodnosti i podržite ovu vrijednu inicijativu!

Pročitaj više >
Više novosti