Agroekologija

Sudjelovali smo na webinaru o nadolazećoj zakonodavnoj reformi marketinga sjemena u Europskoj uniji

16.06.2023.

12. lipnja 2023. sudjelovali smo na webinaru o nadolazećoj zakonodavnoj reformi marketinga sjemena u Europskoj uniji (EU).

Radionicu je organizirala Ženevska akademija za međunarodno humanitarno pravo i ljudska prava kako bi ispitala što UNDROP i reforma EU znače u hrvatskom kontekstu. 

Reakcije i perspektive hrvatskih dionika predstavili su Silvija Kolar Fodor, koordinatorica Hrvatske organizacije “Biovrt – u skladu s prirodom”, Sunčana Pešak, programska koordinatorica Hrvatskog saveza udruga ekoloških proizvođača (HSEP) i Mario Juretić, poljoprivrednik, agronom i jedan od prvih hrvatskih organskih proizvođača sjemena.

Hrvatski sudionici prenijeli su svoja iskustva vezana uz pokretanje inicijative "Sjeme je naše ljudsko pravo!", dok je Ženevska akademija ovom prigodom podijelila nekoliko korisnih dokumenata za sve organizacijama i pojedince koje zanima nadolazeća reforma.

LINKOVI NA DOKUMENTE:

United Nations Declaration on the Rights of Peasants and Other People Working in Rural Areas  

Practical manual on the right to seeds in Europe

RESEARCH BRIEF  - THE RIGHT TO SEEDS IN EUROPE  

Implementing the International Treaty on Plant Genetic Resources for Food and Agriculture (ITPGRFA) in light of the United Nations Declaration on the Rights of Peasants and Other People Working in Rural Areas (UNDROP) 

Ostale vijesti iz teme

02 Ruj 2023

Krajem kolovoza na imanju smo imali goste i volontere iz Teksasa koje nam je dovela polaznica našeg tečaja permakulturnog dizajna

Pročitaj više >
06 Svi 2023

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb i udrugom Pogon - Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade, održali smo edukaciju "Uvod u eko vrtlarstvo" za starije osobe.

Pročitaj više >
11 Tra 2023

Ova interaktivna karta služi kao platforma za otkrivanje živih agroekoloških laboratorija i sličnih inicijativa/projekata kako bi se poboljšala organizirana makroregionalna suradnja za razvoj međunarodnih projekata i prijedloga.

Pročitaj više >
Više novosti