Agroekologija

Održana ZMAG-ova razmjena sjemena u Botaničkom vrtu PMF-a u Zagrebu

01.04.2022.

Na veliko veselje javnosti, ponovno smo okupili organske vrtlare i sjemenare iz raznih dijelova Hrvatske i organizirali veliku ZMAG-ovu razmjenu sjemena.

Nakon dvije godine obilježene pandemijom i zabranom okupljanja, u subotu 26.3.2022. ponovo smo se okupili u predivnom okruženju Botaničkog vrta PMF-a u Zagrebu. Razmjena je okupila izlagače iz raznih dijelova Hrvatske, prije svega aktivne članove ZMAG-ove Društvene banke sjemena, ali i naše drage suradnike i kolege koji se bave eko uzgojem i sjemenarstvom.

U osunčanom i rascvjetanom Botaničkom vrtu PMF-a od ranog je jutra bilo živahno. Posjećenost je bila velika, a posjetitelje je, osim bogate ponude sjemena, dodatno razveselila besplatna zakuska i nastup etno zbora ZborXOP.

Ovim putem posebno zahvaljujemo voditelju Botaničkog vrta PMF-a Vanji Stamenkoviću koji nas je ovom prigodnom ugostio i pomogao u organizaciji razmjene. Hvala i članovima zbora ZborXOP koji su se okupili u velikom broju i uveličali svojim nastupom ovu manifestaciju. I naravno, hvala svim izlagačima i posjetiteljima na velikom odazivu.

"Upotpunili smo zalihe sjemena, dobro se proveli, razmijenili iskustva i napunili vitaminom D. Idemo spremni u novu vrtlarsku sezonu." Petra Pavleka.

Autor fotografija: Matej Čelar

Ostale vijesti iz teme

20 Svi 2024

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb, Pogonom i Močvarom održali smo vrtlarski radionicu " za treću životnu dob.

Pročitaj više >
15 Svi 2024

U subotu 11.5.2024. održali smo radionicu pod nazivom "Ekološka renesansa - Vrtlarenje na balkonu" u Centru mladih Ribnjak.

Pročitaj više >
31 Sje 2024

Postanite član Društvene banke sjemena, "usvojite" sjeme, ostvarite niz pogodnosti i podržite ovu vrijednu inicijativu!

Pročitaj više >
Više novosti