Agroekologija

Održana ZMAG-ova razmjena sjemena u Botaničkom vrtu PMF-a u Zagrebu

01.04.2022.

Na veliko veselje javnosti, ponovno smo okupili organske vrtlare i sjemenare iz raznih dijelova Hrvatske i organizirali veliku ZMAG-ovu razmjenu sjemena.

Nakon dvije godine obilježene pandemijom i zabranom okupljanja, u subotu 26.3.2022. ponovo smo se okupili u predivnom okruženju Botaničkog vrta PMF-a u Zagrebu. Razmjena je okupila izlagače iz raznih dijelova Hrvatske, prije svega aktivne članove ZMAG-ove Društvene banke sjemena, ali i naše drage suradnike i kolege koji se bave eko uzgojem i sjemenarstvom.

U osunčanom i rascvjetanom Botaničkom vrtu PMF-a od ranog je jutra bilo živahno. Posjećenost je bila velika, a posjetitelje je, osim bogate ponude sjemena, dodatno razveselila besplatna zakuska i nastup etno zbora ZborXOP.

Ovim putem posebno zahvaljujemo voditelju Botaničkog vrta PMF-a Vanji Stamenkoviću koji nas je ovom prigodnom ugostio i pomogao u organizaciji razmjene. Hvala i članovima zbora ZborXOP koji su se okupili u velikom broju i uveličali svojim nastupom ovu manifestaciju. I naravno, hvala svim izlagačima i posjetiteljima na velikom odazivu.

"Upotpunili smo zalihe sjemena, dobro se proveli, razmijenili iskustva i napunili vitaminom D. Idemo spremni u novu vrtlarsku sezonu." Petra Pavleka.

Autor fotografija: Matej Čelar

Ostale vijesti iz teme

06 Lip 2022

Od 24. do 27.5.2022. ZMAG je sudjelovao na završnom susretu Balkan Beets projekta u organizaciji austrijske udruge Arche Noah.

Pročitaj više >
03 Lip 2022

ZMAG-ova članica Mateja Medić sudjelovala je od 18. do 20. svibnja 2022. godine u Milanu na edukaciji za trenere u sklopu projekta Food Wave - Empowering Urban Youth for Climate Action.

Pročitaj više >
02 Lip 2022

I ove godine ZMAG prima studente Agronomskog fakulteta na stručnu praksu koja se odvija na Recikliranom imanju Vukomerić.

Pročitaj više >
Više novosti