Agroekologija

Razmjena sjemena u Atelijerima Žitnjak

21.03.2023.

Održali smo još jednu kvartovsku razmjenu sjemena, ovog puta u Zagrebu, u subotu 18.3.2023.

Razmjena je održana u sklopu trodnevnog festivala "Žitnica umjetnosti na rubu grada" u Atelijerima Žitnjak, gdje smo predstavili i rad ZMAG-ove Društvene banke sjemena. Skupa s našim aktivnim članom Ivanom Juratekom ponudili smo sjemenke raznovrsnog povrća, začinskog bilja i cvijeća, ali i dopunili našu bazu novim vrstama.
 
Osim razmjene sudjelovali smo i na vrtlarskoj radionici koju je vodila Ana Martinec, brali smo medvjeđi luk koji raste u atriju prostora te učili razvlačiti tijesto za pite.

Ostale vijesti iz teme

06 Svi 2023

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb i udrugom Pogon - Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade, održali smo edukaciju "Uvod u eko vrtlarstvo" za starije osobe.

Pročitaj više >
11 Tra 2023

Ova interaktivna karta služi kao platforma za otkrivanje živih agroekoloških laboratorija i sličnih inicijativa/projekata kako bi se poboljšala organizirana makroregionalna suradnja za razvoj međunarodnih projekata i prijedloga.

Pročitaj više >
04 Tra 2023

Unatoč kišnom i hladnom vremenu koje je razmjestilo program festivala, uspješno smo održali ZMAG-ovu veliku razmjenu sjemena u sklopu prvog po redu festivala "Urbana džungla".

Pročitaj više >
Više novosti