Agroekologija

Radionice ekološkog vrtlarenja u OŠ Brodarica

09.03.2023.

3. i 4. ožujka 2023. održali smo radionice ekološkog vrtlarenja u Brodarici pod okriljem projekta  "Zavrtimo krug promjena II" u organizaciji LAG More 249.
 
Naša se Petra zaputila u Dalmaciju održati dvije radionice ekološkog vrtlarstva u OŠ Brodarica. Ondje je u petak održala interaktivno predavanje o ekološkom vrtlarstvu za odrasle, a zatim su polaznici sijali sjeme u posude za presadnice.

Drugog dana održan je program za 6. i 8. razred koji je bio koncipiran na način da su učenici nacrtali svoj vrt iz mašte. Zatim su s Petrom razgovarali o plodoredu i različitim ulogama povrća, začinskog bilja i cvijeća te izradili markacije za biljke i zaputili se u školsko dvorište. Ispod dvije masline zajedno su oformili biljne zadruge. Ondje su već pronašli luk, a posijali su grašak, jari grah - sikiricu, rikolu, špinat, blitvu, nevene i uresnice.

Jedva čekamo da sve to nikne!

Ostale vijesti iz teme

20 Svi 2024

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb, Pogonom i Močvarom održali smo vrtlarski radionicu " za treću životnu dob.

Pročitaj više >
15 Svi 2024

U subotu 11.5.2024. održali smo radionicu pod nazivom "Ekološka renesansa - Vrtlarenje na balkonu" u Centru mladih Ribnjak.

Pročitaj više >
31 Sje 2024

Postanite član Društvene banke sjemena, "usvojite" sjeme, ostvarite niz pogodnosti i podržite ovu vrijednu inicijativu!

Pročitaj više >
Više novosti