Energetska tranzicija

Provedba fokus grupa na području solarnih elektrana

23.01.2023.

Projektni tim JEDRO nastavlja sa provedbom fokus grupa, ovaj puta sa zainteresiranim dionicima na području obnovljivih izvora energije.

Naime, tematska mreža želi čuti mišljenje građana o njihovoj zainteresiranosti za razvoj, investiranje i korištenje obnovljivih izvora energije, prije svega solarnih elektrana. Pri tome se tematska mreža JEDRO fokusira na djelovanje energetskih zadruga kao vrlo značajnih aktera energetske tranzicije u Hrvatskoj. Cilj fokus grupa koje provodimo je opis načina i učinaka djelovanja energetskih zadruga u Hrvatskoj te razvoja preporuka za unaprjeđenje regulatornog, strateškog i institucionalnog okvira za njihovo što uspješnije djelovanje. Stoga se fokus grupe provode na onim lokacijama na kojima su energetske zadruge najaktivnije, a to su prije svega Cres, Korčula i Križevci.

--

Projekt JEDRO – Javne politike za održivi društveni razvoj: voda, energetika, otpad

Tekst je  objavljen u okviru projekta "JEDRO - Javne politike za održivi društveni razvoj: voda, energetika, otpad" koji sufinancira Europska unija sredstvima Europskog socijalnog fonda (broj ugovora: UP.04.2.1.06.0033). Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda (85%) i sredstvima Državnog proračuna RH (15%). Ukupna vrijednost projekta iznosi 469.083,4 eura po fiksnom tečaju konverzije koji iznosi 7,53450 kuna za 1 euro, a razdoblje provedbe projekta je od 29. listopada 2020. do 29. listopada 2023.


Ostale vijesti iz teme

Zelena energetska zadruga (ZEZ), članica tematske mreže JEDRO, poziva sve zainteresirane građane i građanke s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije da se do 10. kolovoza prijave za grupnu nabavu opreme i ugradnje solarnih elektrana.

Pročitaj više >

Tematska mreža JEDRO organizira okrugli stol „Gospodarenje otpadom u gradovima i općinama u RH – prepreke, izazovi i prilike“ koji će se održati 27. lipnja 2023. u velikoj dvorani Hrvatskog novinarskog društva.

Pročitaj više >
Više novosti