Agroekologija

Predavanje o ekološkom uzgoju bilja i razmjena sjemena u Ogulinu

02.03.2022.

ZMAG-ove vrtekice posjetile su Ogulin te u Gradskoj knjižnici i čitaonici održale predavanja i prvu ovogodišnju razmjenu sjemena.

U petak, 25. veljače Petra Pavleka i Sonja Mikulek, održale su predstavljanje ZMAG-ovog projekta Društvena banka sjemena te predavanje pod nazivom Ekološki uzgoj bilja. Sudionicima su objasnile što podrazumijeva ekološka proizvodnja, istaknule važnost regeneracije i očuvanja sjemena te podijelile mnoštvo savjeta koje su stekle radom u ZMAG-ovom sjemenarskom vrtu.

Nakon formalnog dijela, uslijedila je i prigodna razmjena sjemena. Budući da je ispred nas vrijeme sjetve, posjetitelji su bili vrlo motivirani saznati koje sorte ZMAG ima u svojoj kolekciji i gdje nabaviti ekološko sjeme.

Osim u sklopu ovakvih predavanja i gostovanja, popis dostupnog sjemena iz ZMAG-ove kolekcije u svakom je trenu dostupan OVDJE, a sve o članstvu u Društvenoj banci sjemena možete pronaći OVDJE.


Društvenu banku sjemena sufinancira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu programa Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja permakulture.

 

Ostale vijesti iz teme

20 Svi 2024

U suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Zagreb, Pogonom i Močvarom održali smo vrtlarski radionicu " za treću životnu dob.

Pročitaj više >
15 Svi 2024

U subotu 11.5.2024. održali smo radionicu pod nazivom "Ekološka renesansa - Vrtlarenje na balkonu" u Centru mladih Ribnjak.

Pročitaj više >
31 Sje 2024

Postanite član Društvene banke sjemena, "usvojite" sjeme, ostvarite niz pogodnosti i podržite ovu vrijednu inicijativu!

Pročitaj više >
Više novosti