Agroekologija

Predavanje o ekološkom uzgoju bilja i razmjena sjemena u Ogulinu

02.03.2022.

ZMAG-ove vrtekice posjetile su Ogulin te u Gradskoj knjižnici i čitaonici održale predavanja i prvu ovogodišnju razmjenu sjemena.

U petak, 25. veljače Petra Pavleka i Sonja Mikulek, održale su predstavljanje ZMAG-ovog projekta Društvena banka sjemena te predavanje pod nazivom Ekološki uzgoj bilja. Sudionicima su objasnile što podrazumijeva ekološka proizvodnja, istaknule važnost regeneracije i očuvanja sjemena te podijelile mnoštvo savjeta koje su stekle radom u ZMAG-ovom sjemenarskom vrtu.

Nakon formalnog dijela, uslijedila je i prigodna razmjena sjemena. Budući da je ispred nas vrijeme sjetve, posjetitelji su bili vrlo motivirani saznati koje sorte ZMAG ima u svojoj kolekciji i gdje nabaviti ekološko sjeme.

Osim u sklopu ovakvih predavanja i gostovanja, popis dostupnog sjemena iz ZMAG-ove kolekcije u svakom je trenu dostupan OVDJE, a sve o članstvu u Društvenoj banci sjemena možete pronaći OVDJE.


Društvenu banku sjemena sufinancira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu programa Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja permakulture.

 

Ostale vijesti iz teme

06 Lip 2022

Od 24. do 27.5.2022. ZMAG je sudjelovao na završnom susretu Balkan Beets projekta u organizaciji austrijske udruge Arche Noah.

Pročitaj više >
03 Lip 2022

ZMAG-ova članica Mateja Medić sudjelovala je od 18. do 20. svibnja 2022. godine u Milanu na edukaciji za trenere u sklopu projekta Food Wave - Empowering Urban Youth for Climate Action.

Pročitaj više >
02 Lip 2022

I ove godine ZMAG prima studente Agronomskog fakulteta na stručnu praksu koja se odvija na Recikliranom imanju Vukomerić.

Pročitaj više >
Više novosti