Agroekologija

Poziv na volontersku akciju izrade povišene gredice

31.05.2022.

Dragi naši,

pozivamo vas da se priključite ZMAG-ovoj volonterskoj akciji izrade povišene gredice u Gajevoj ulici u Zagrebu, u petak 3.6.2022., od 10-12 sati. Potrebne su nam jake i voljne osobe koje će spuštati cigle od potresom urušenog dimnjaka iz potkrovlja u vrt.
 
Od spomenutih cigli izrađivat će se povišena gredica za uzgoj hrane prema ideji krajobrazne arhitektice i socijalne dizajnerice Ana-Marije Vašiček. Aktivnost se odvija u sklopu Zimsko ljetne škole za mlade aktiviste kao dio projekta Food Wave, a cilj akcije je ukazati da je uzgoj hrane moguć i u samom srcu grada te da se gradsko zelenilo može planski i programski usmjeriti i prema uzgojnim potencijalima. 
Ovakve intervencije važne su za osvještavanje mladih u urbanim sredinama koji postaju svjesni da imaju pravo na prostor, intervenciju, zdravu hranu kao resurs i pristup informacijama o održivijim modelima življenja.
U akciji ćemo koristiti poslijepotresni otpad kako bi simbolično prikazali da se u prirodi sve reciklira i ponovno koristi, a da je smeće koncept i produkt modernog čovjeka.

Ukoliko ste voljni pomoći, javite se Mateji Medić na:
095 573 4658
 
Hvala unaprijed!

Ostale vijesti iz teme

06 Lip 2022

Od 24. do 27.5.2022. ZMAG je sudjelovao na završnom susretu Balkan Beets projekta u organizaciji austrijske udruge Arche Noah.

Pročitaj više >
03 Lip 2022

ZMAG-ova članica Mateja Medić sudjelovala je od 18. do 20. svibnja 2022. godine u Milanu na edukaciji za trenere u sklopu projekta Food Wave - Empowering Urban Youth for Climate Action.

Pročitaj više >
02 Lip 2022

I ove godine ZMAG prima studente Agronomskog fakulteta na stručnu praksu koja se odvija na Recikliranom imanju Vukomerić.

Pročitaj više >
Više novosti