Energetska tranzicija

Poziv na okrugli stol o gospodarenju otpadom u Hrvatskoj

19.06.2023.

Udruga ZMAG i ostali partneri na projektu JEDRO pozivaju sve zainteresirane da se priključe još jednom okruglom stolu, ovaj put na temu gospodarenja otpadom.

„Gospodarenje otpadom u gradovima i općinama u RH – prepreke, izazovi i prilike“ naziv je još jednog važnog okruglog stola koji će se održati 27. lipnja 2023. od 11:00 do 15:00 sati u velikoj dvorani Hrvatskog novinarskog društva (Perkovčeva 2, Zagreb).

Cilj okruglog stola je prezentirati najvažnije elemente upravljanja koji utječu na kvalitetu usluge, osobito u segmentu količine odvojeno prikupljenog otpada, kao i istaknuti najveće probleme s kojima se pružatelji usluge suočavaju. Također, želimo prikazati kako Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost mogu najučinkovitije utjecati na povećanje stopa odvojeno prikupljenog otpada. Uz navedeno, želimo ukazati kako na rezultat upravljanja utječe vlasnička struktura pružatelja usluge te udruživanje više susjednih JLS temeljem istraživanja provedenog u okviru projekta JEDRO.

U uvodnom dijelu prezentirat ćemo stručni rad koji analizira i dovodi u vezu kvalitetu usluge gospodarenja otpadom s različitim vlasničkim strukturama pružatelja usluge, te smjernice za unaprjeđenje sustava gospodarenja otpadom, kao i primjere dobre prakse gospodarenja otpadom u Hrvatskoj.

Sve zainteresirane molimo da se za sudjelovanje na ovom događaju prijave do srijede, 21. lipnja putem obrasca dostupnog na ovojpoveznici.

--

Projekt JEDRO – Javne politike za održivi društveni razvoj: voda, energetika, otpad

Tekst je  objavljen u okviru projekta "JEDRO - Javne politike za održivi društveni razvoj: voda, energetika, otpad" koji sufinancira Europska unija sredstvima Europskog socijalnog fonda (broj ugovora: UP.04.2.1.06.0033). Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda (85%) i sredstvima Državnog proračuna RH (15%). Ukupna vrijednost projekta iznosi 469.083,4 eura po fiksnom tečaju konverzije koji iznosi 7,53450 kuna za 1 euro, a razdoblje provedbe projekta je od 29. listopada 2020. do 29. listopada 2023.Ostale vijesti iz teme

Zelena energetska zadruga (ZEZ), članica tematske mreže JEDRO, poziva sve zainteresirane građane i građanke s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije da se do 10. kolovoza prijave za grupnu nabavu opreme i ugradnje solarnih elektrana.

Pročitaj više >
Više novosti