Energetska tranzicija

Poziv na okrugli stol "Kako do obnovljivih izvora energije u rukama građana?" 

Tematska mrežo JEDRO koju čine organizacije civilnog društva iz područja zaštite okoliša, energetske zadruge i Fakultet političkih znanosti, poziva na okrugli stol pod nazvom: Kako do obnovljivih izvora energije u rukama građana?   

Okrugli stol će se održati u srijedu, 25. listopada 2023. godine, s početkom u 13:00 sati, u Novinarskom domu u Zagrebu, Perkovčeva 2.

Program će biti podijeljen u dva dijela. U prvom dijelu, od 13:00 do 14:00 sati predstaviti ćemo dobre prakse i praktične izazove grupa koje se bave implementacijom građanske energije iz obnovljivih izvora. Osvrnut ćemo se pitanja organiziranja u energetske zadruge, osnivanja energetskih zajednica, zajedničkih nabava, zajedničkih modela sufinanciranja i sl.

Nakon pauze, drugi dio okruglog stola, od 14:30 do 16:00 sati, biti će posvećen raspravi o normativnim i praktičnim okolnostima u kojima se u Hrvatskoj implementiraju projekti građanske energije u svojim raznim oblicima. Uvodno, predstaviti ćemo smjernice razvijene u okviru tematske mreže JEDRO, a nakon toga očekujemo raspravu s ključnim dionicima bitnim za implementaciju projekata građanske energije. 

Molimo sve zainteresirane da se za sudjelovanje prijave na sljedećoj poveznici: https://forms.gle/wrYQYUETHxkvVzPB7

--

Projekt JEDRO – Javne politike za održivi društveni razvoj: voda, energetika, otpad

Tekst je  objavljen u okviru projekta "JEDRO - Javne politike za održivi društveni razvoj: voda, energetika, otpad" koji sufinancira Europska unija sredstvima Europskog socijalnog fonda (broj ugovora: UP.04.2.1.06.0033). Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda (85%) i sredstvima Državnog proračuna RH (15%). Ukupna vrijednost projekta iznosi 469.083,4 eura po fiksnom tečaju konverzije koji iznosi 7,53450 kuna za 1 euro, a razdoblje provedbe projekta je od 29. listopada 2020. do 29. listopada 2023.
Ostale vijesti iz teme

Zelena energetska zadruga (ZEZ), članica tematske mreže JEDRO, poziva sve zainteresirane građane i građanke s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije da se do 10. kolovoza prijave za grupnu nabavu opreme i ugradnje solarnih elektrana.

Pročitaj više >

Tematska mreža JEDRO organizira okrugli stol „Gospodarenje otpadom u gradovima i općinama u RH – prepreke, izazovi i prilike“ koji će se održati 27. lipnja 2023. u velikoj dvorani Hrvatskog novinarskog društva.

Pročitaj više >
Više novosti