Prirodno graditeljstvo

Pogledajte super filmić s ovogodišnje Konvencije prirodnog graditeljstva

03.12.2020.

Predstavljamo filmić nastao na ovogodišnjoj 4. Konvenciji prirodnog graditeljstva – pogledajte kako nam je bilo genijalno!

Ovogodišnja Konvencija prirodnog graditeljstva okupila je ekološki orijentirane graditelje i projektante, istraživače i praktičare te ostale sudionike zainteresirane za zelene tehnologije, održiva rješenja i ekološke inovacije u arhitekturi. 4. Konvencija prirodnog graditeljstva održana je 10. listopada 2020., na Recikliranom imanju u Vukomeriću u dobrom društvu brojnih zaljubljenika u tradicijsku i prirodnu arhitekturu. Cjelodnevno događanje okupilo je ekološki orijentirane graditelje i projektante, istraživače i praktičare te ostale sudionike zainteresirane za zelene tehnologije, održiva rješenja i ekološke inovacije u arhitekturi. Prirodni graditelji predstavili su svoje inovativne projekte, otkrili sitne finese zanata te podijelili svoja znanja i bogato iskustvo stečeno predanim radom i istraživanjem. Uz druženje u prirodi, program je uključivao zanimljiva predavanja i rasprave, demonstracije zelenih tehnologija i inovacija, upoznavanje materijala i demonstracijskih objekata, savjetovanje stručnjaka i promociju filma.

Konvencija prirodnog graditeljstva je edukativno-promotivni događaj, osmišljen kao platforma za razmjenu znanja i promociju inovacija i održivih rješenja u području prirodnog graditeljstva. Riječ je o jedinoj manifestaciji takve vrste u Hrvatskoj.  

Četvrto izdanje Konvencije prirodnog graditeljstva održalo se uz podršku Grada Velika Gorica i Husqvarne.

Ovaj događaj sufinancirala je Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu programa Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja permakulture.

Foto & Film: Ivan Šardi & Zračni Alex

Ostale vijesti iz teme

Od 26. do 29.5.2022. na Recikliranom imanju u Vukomeriću, održan je prvi modul ovogodišnje, četvrte po redu Akademije prirodnog graditeljstva.

Pročitaj više >

U suradnji s Forumom udruga nezavisne kulture - FUNK, naš voditelj i graditelj Matko Šišak održao je u Koprivnici predavanje pod nazivom Prirodno graditeljstvo.

Pročitaj više >

Prijave za edukacijski ciklus Akademije prirodnog graditeljstva za 2022. godinu su zatvorene, a pripreme za edukaciju su u punom jeku.

Pročitaj više >
Više novosti