Prirodno graditeljstvo

Počele prijave za Akademiju prirodnog graditeljstva

02.04.2019.

Ako želite naučiti sve što treba znati o održivom, ekološkom graditeljstvu prijavite se na Akademiju prirodnog graditeljstva!

Udruga ZMAG i ove godine organizira Akademiju prirodnog graditeljstva, cjelogodišnju praktičnu edukaciju za izvođače radova, projektante i graditeljske entuzijaste, koja će trajati od svibnja do listopada. Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem online obrasca, a prijave su otvorene do popunjenja grupe.

Akademija prirodnog graditeljstva sastoji se od 160 sati nastave, 20 teorijskih predavanja i 20 radnih dana praktičnih radionica, a uključuje raznoliku teoretsku i praktičnu edukaciju. Edukatori su iskusni arhitekti, građevinari, strojari i umjetnici koji djeluju na području održivog / ekološkog graditeljstva.

Prirodno graditeljstvo podrazumijeva korištenje lokalnih, prirodnih i recikliranih materijala čija proizvodnja ima nizak ekološki otisak i ne zahtjeva visoki udio industrijske obrade. Također, brine o energetskoj učinkovitosti koristeći obnovljive izvore energije za funkcioniranje građevina, naslanjajući se na bogatu graditeljsku tradiciju i suvremene zelene tehnologije.

Cilj Akademije je prenijeti višegodišnje iskustvo i pokrenuti sustavnu, temeljitu i cjelovitu edukaciju te tako povećati i osnažiti bazu graditelja, tehnologa, projektanata i izvođača koji bi samostalno djelovali na tržištu.

Za prijavu u Akademiju prirodnog graditeljstva nije potrebno specifično predznanje, ali je obavezno, u sklopu prijavnice, navesti motivaciju za sudjelovanje. Broj polaznika je ograničen na 18, a cijena pohađanja Akademije prirodnog graditeljstva je 7200,00 kn, uz omogućeno plaćanje u dvije rate.

Sva predavanja i praktični radovi odvijat će se od svibnja do listopada 2019. godine, u 7 modula, kroz 20 radnih dana na Recikliranom imanju Vukomerić, Vukomerić 23/3, 10418 Dubranec. Kroz aktivnosti Akademije izgradit će se obiteljska kuća Kovačić, arhitekta Ivana Vadanjela.

Prijavite se: putem online obrasca 

Prijave se primaju do popunjenja liste polaznika.

Kalendar predavanja i radionica Akademije dostupan je OVDJE.

Kontakt: Matko Šišak, voditelj Akademije prirodnog graditeljstva
E. matko.sisak@gmail.com / M. +385 91 5981 281

Akademiju prirodnog graditeljstva sufinancira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u sklopu programa Centar znanja za društveni razvoj u području održivog življenja i razvoja permakulture.

Foto: Sanjin Kaštelan

Ostale vijesti iz teme

Od 26. do 29.5.2022. na Recikliranom imanju u Vukomeriću, održan je prvi modul ovogodišnje, četvrte po redu Akademije prirodnog graditeljstva.

Pročitaj više >

U suradnji s Forumom udruga nezavisne kulture - FUNK, naš voditelj i graditelj Matko Šišak održao je u Koprivnici predavanje pod nazivom Prirodno graditeljstvo.

Pročitaj više >

Prijave za edukacijski ciklus Akademije prirodnog graditeljstva za 2022. godinu su zatvorene, a pripreme za edukaciju su u punom jeku.

Pročitaj više >
Više novosti