Dobra Ekonomija

PDSE projekt: održani sastanci s predstavnicima gradova partnera Ludbrega i Pregrade

27.09.2019.

Projekt Partnerstvo za društvenu i solidarnu ekonomiju okupio je predstavnike gradova partnera Ludbrega i Pregrade s ciljem koordinacije nadolazećih projektnih aktivnosti.

U sklopu projekta Partnerstvo za društvenu i solidarnu ekonomiju, kojim se osnažuje održivi lokalni razvoj dva hrvatska grada – Ludbrega i Pregrade te promovira društvena i solidarna ekonomija u Hrvatskoj, 25. i 26. rujna 2019. godine održani su sastanci s predstavnicima gradova partnera.

Na sastancima su prezentirani relevantni i aktualni projekti u lokalnim zajednicama oba grada, predstavljen je švicarski partner – Komora za društvenu i solidarnu ekonomiju Ženeva (APRES GE) te su utvrđene prioritetne potrebe gradova za poboljšanje kvalitete života. Također, dogovoreni su sljedeći koraci za nadolazeće projektne aktivnosti, među kojima i studijsko putovanje u Ženevu, DSE trening program, razvoj lokalnih modela dobre prakse i izvještaj o projektnim aktivnostima za razdoblje od travnja do rujna 2019.

Kroz razmjenu znanja i iskustava s partnerima, projektom Partnerstvo za društvenu i solidarnu ekonomiju će se zajednički kreirati rješenja dobre ekonomije za praktičnu primjenu koja odgovaraju potrebama lokalnog stanovništva. Na temelju tih rješenja razvit će se modeli dobre prakse koji osnažuju kapacitete lokalnih zajednica za upravljanje održivim gospodarskim i društvenim razvojem. Kao rezultat projekta, razvijeni modeli implementirat će se u gradovima Ludbregu i Pregradi koji će tako postati primjer dobre prakse provođenja koncepata i vrijednosti društvene i solidarne ekonomije u Hrvatskoj. Kroz ovaj projekt ZMAG nastavlja promovirati i primjenjivati kulturu suradnje i solidarnosti između različitih aktera u lokalnim zajednicama i know-how društvene i solidarne ekonomije.

Partnerstvo za društvenu i solidarnu ekonomiju projekt je udruge Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG) koji se provodi u suradnji sa švicarskim partnerom – Komorom za društvenu i solidarnu ekonomiju Ženeva te hrvatskim partnerima – gradovima Ludbregom i Pregradom. Projekt je financiran kroz Švicarsko–hrvatski program suradnje koji provodi Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske kroz Poziv „Osnaživanje hrvatsko-švicarskih partnerstava za lokalni društveno-ekonomski rast i razvoj“. Projekt Partnerstvo za društvenu i solidarnu ekonomiju sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

 

Projekt je sufinanciran kroz Švicarsko–hrvatski program suradnje. Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena na ovoj internetskoj stranici isključiva su odgovornost ZMAG-a i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ostale vijesti iz teme

13 Vel 2024

Krajem siječnja naš Dražen Šimleša izabran je za člana Međunarodnog upravnog odbora Nyéléni procesa (Nyéléni International Steering Committee - NISC). 

Pročitaj više >
12 Vel 2024

28.1.2024. održali smo predavanje o dobroj ekonomiji za mlade u sklopu programa "European green activists training".

Pročitaj više >
01 Vel 2023

Ovogodišnji sastanak koordinacijskog odbora Europske mreže za solidarnu ekonomiju RIPESS Europe, čiji smo član, održao se u Parizu od 18. do 21.01.2023.

Pročitaj više >
Više novosti